Un dels locals més singulars i autèntics del Baix Penedès. Així es podria definir l'espai que visita aquest mes la Maite Escribà, més coneguda com a @topcatalanrestaurants. No és ni un bar, ni un restaurant, ni tampoc una bodega. L'essència que s'hi respira és ben diferent. Es tracta de La Nau del Vi, una vinateria i vermuteria situada a Llorenç del Penedès, gestionada per les germanes Maria i Sofia Bertran. Tot i que van agafar el relleu del negoci el gener de 2023, se l’han fet completament seu, creant una atmosfera màgica que convida a sentir-se com a casa. Descobrim-lo!


Des de la seva inauguració, La Nau del Vi ha esdevingut molt més que un lloc per prendre un bon vi o un vermut. Per a les germanes Bertran, "els millors plaers de la vida són beure, menjar i compartir", i aquest concepte és l’essència de La Nau del Vi. Cada platet i cada copa de vi conviden a gaudir de la bona companyia i del producte de qualitat, fet que converteix aquest local en un espai únic al Baix Penedès. Les dues germanes han combinat les seves experiències vitals per donar vida a aquest projecte: la Sofia, que vivia a Berlín i havia estudiat restauració, i la Maria, dissenyadora gràfica que buscava un canvi professional. Després de buscar el projecte perfecte amb amigues, el destí les va portar a aquest espai, que abans gestionava el Joanju, un veí del poble que volia deixar el local en mans de gent del territori.

Espectacular taula d'embotits / Foto: Top Catalan Restaurants

L'encant del lloc no només resideix en els seus vins i vermuts, sinó en l'ambient familiar i la proximitat. Els clients no són només comensals, sinó part de la comunitat. Una divertida anècdota és com els clients passen per unes cortines directament a la cuina per deixar-hi els gots, com si fossin a casa seva. Aquí, tothom es coneix i es respira una autèntica connexió entre els veïns del poble.

Platets exquisits per compartir / Foto: Top Catalan Restaurants

Producte de proximitat i qualitat són els pilars de la seva cuina, que ofereix una selecció de plats freds com la sardina fumada, taules d’embotits acabats de tallar o una exquisida coca de bacallà fumat amb base d’olivada i vinagreta mediterrània. La carta de vins, que rota cada dues setmanes, destaca per oferir un 30% de referències de mínima intervenció, ideals per maridar amb platets tan saborosos com la torrada d’albergínia i brie. I per acabar el dinar amb un toc dolç, la Maite va gaudir d’uns carquinyolis, catànies, xocolata i moscatell, que van arrodonir una experiència gastronòmica perfecta.

Una torrada d'albergínia i brie / Foto: Top Catalan Restaurants

La Maria i la Sofia han aconseguit demostrar que, a vegades, menys és més. La seva proposta culinària es fonamenta en la idea que els millors plats són aquells que saben potenciar la qualitat dels ingredients, en comptes de complicar-se amb tècniques culinàries elaborades. Sense fogons, la clau està a seleccionar amb cura els productes, preferint sempre el fresc i el local, per oferir platets freds excepcionals.

Carquinyolis, moscatell i xocolata / Foto: Top Catalan Restaurants

La Nau del Vi és més que una vinateria i vermuteria; és un punt de trobada per als amants dels platets per compartir i el bon vi del Baix Penedès i Tarragona, amb un ambient acollidor i autèntic que no es troba fàcilment. A més, organitzen tasts i esdeveniments per mantenir viva la relació amb els seus clients. Un lloc que promet convertir-se en un referent dins del panorama gastronòmic de la regió.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!