Un dels locals més singulars i autèntics del Baix Penedès. Així es podria definir l'espai que visita aquest mes la Maite Escribà, més coneguda com a @topcatalanrestaurants. No és ni un bar, ni un restaurant, ni tampoc una bodega. L'essència que s'hi respira és ben diferent. Es tracta de La Nau del Vi, una vinateria i vermuteria situada a Llorenç del Penedès, gestionada per les germanes Maria i Sofia Bertran. Tot i que van agafar el relleu del negoci el gener de 2023, se l’han fet completament seu, creant una atmosfera màgica que convida a sentir-se com a casa. Descobrim-lo!
Des de la seva inauguració, La Nau del Vi ha esdevingut molt més que un lloc per prendre un bon vi o un vermut. Per a les germanes Bertran, "els millors plaers de la vida són beure, menjar i compartir", i aquest concepte és l’essència de La Nau del Vi. Cada platet i cada copa de vi conviden a gaudir de la bona companyia i del producte de qualitat, fet que converteix aquest local en un espai únic al Baix Penedès. Les dues germanes han combinat les seves experiències vitals per donar vida a aquest projecte: la Sofia, que vivia a Berlín i havia estudiat restauració, i la Maria, dissenyadora gràfica que buscava un canvi professional. Després de buscar el projecte perfecte amb amigues, el destí les va portar a aquest espai, que abans gestionava el Joanju, un veí del poble que volia deixar el local en mans de gent del territori.
L'encant del lloc no només resideix en els seus vins i vermuts, sinó en l'ambient familiar i la proximitat. Els clients no són només comensals, sinó part de la comunitat. Una divertida anècdota és com els clients passen per unes cortines directament a la cuina per deixar-hi els gots, com si fossin a casa seva. Aquí, tothom es coneix i es respira una autèntica connexió entre els veïns del poble.
Producte de proximitat i qualitat són els pilars de la seva cuina, que ofereix una selecció de plats freds com la sardina fumada, taules d’embotits acabats de tallar o una exquisida coca de bacallà fumat amb base d’olivada i vinagreta mediterrània. La carta de vins, que rota cada dues setmanes, destaca per oferir un 30% de referències de mínima intervenció, ideals per maridar amb platets tan saborosos com la torrada d’albergínia i brie. I per acabar el dinar amb un toc dolç, la Maite va gaudir d’uns carquinyolis, catànies, xocolata i moscatell, que van arrodonir una experiència gastronòmica perfecta.
La Maria i la Sofia han aconseguit demostrar que, a vegades, menys és més. La seva proposta culinària es fonamenta en la idea que els millors plats són aquells que saben potenciar la qualitat dels ingredients, en comptes de complicar-se amb tècniques culinàries elaborades. Sense fogons, la clau està a seleccionar amb cura els productes, preferint sempre el fresc i el local, per oferir platets freds excepcionals.
La Nau del Vi és més que una vinateria i vermuteria; és un punt de trobada per als amants dels platets per compartir i el bon vi del Baix Penedès i Tarragona, amb un ambient acollidor i autèntic que no es troba fàcilment. A més, organitzen tasts i esdeveniments per mantenir viva la relació amb els seus clients. Un lloc que promet convertir-se en un referent dins del panorama gastronòmic de la regió.