El menú de migdia és la fórmula gastronòmica més popular i estesa de totes. Primer, segon, postres, pa, beguda i cafè, per un preu d'entre 10 € i 20 €. Els bars i restaurants de tota la vida han basat la seva oferta dels migdies en un menú a preu tancat que satisfés la panxa de treballadors, visitants, famílies i qualsevol que s'acostés a menjar al local. Avui en dia, però, cada cop sembla més difícil trobar un bon menú a un preu raonable. Les cartes i els menús degustació són fórmules cada cop més habituals. Per això avui et portem 10 locals de Barcelona on pots fer un bon menú de migdia.

10 locals on fer un bon menú de migdia

Alguns inclouen vi, d'altres cobren el cafè a part i n'hi ha que només tenen un parell de plats a escollir. Sigui quin sigui el menú que mengis, el que tots tenen en comú és que permeten dinar bé, ràpid i a bon preu. Aquests són alguns dels millors menús que pots fer a Barcelona:

1. Cafeteria Jurnet

Quan la Meridiana s’enfila més enllà de Fabra i Puig, moltes persones tenen la sensació que la ciutat comença a dissoldre's. No poden anar més errades: per sobre d’aquest encreuament d’avingudes, Barcelona segueix sent Barcelona i, de fet, el model de ciutat que necessitem aquí, al barri de Porta, s’hi ha preservat molt bé, tal com demostra l’existència de la Cafeteria Jurnet, on posen a taula un menú rodó cada migdia.

📍 C/ del Pintor Alsamora, 45 (Nou Barris)
💸 Preu: 12,95 €

✍🏼 Cafeteria Jurnet
 

2. Bar Siberia

Al Siberia hi menja tothom. Un home que dina sol amb la seva armilla Helly Hansen i unes hivernals sabates d’ant, just al costat d’una taula de quatre treballadors amb uniforme reflectant i mans rebotides per l’esforç diari. A la taula del davant, algú omplint-se la copa, ara d’una ampolla de Cardhu que ara contenia vi, ara de la gasosa, amb un ritme que només comprenia ell. I sota les mans, el mantell del bar, amb el seu esplèndid logo glaçat i dos anuncis: de compra i venda de ferralla i d’instal·ladors de portes d’alumini. Un local autèntic amb un menjar deliciós.

📍 C/ de la Selva de Mar, 84 (Sant Martí)
💸 Preu: 14 €

✍🏼 Bar Siberia
 

3. Bodega Josefa

La bodega Josefa va obrir portes als anys trenta, per tant, estem davant d’una altra bodega que serà centenària ben aviat, de la mà de l'oncle Paco, oncle a la vegada de la Pepeta, la tia del Manel. Ella va morir l’any 1985 i és llavors, més o menys, quan el Manel Balsalobre es posa al capdavant del negoci juntament amb el seu germà Jordi, que l’ajuda en tot el que fa falta, tan aviat és a la cuina, com netejant o servint quintos a la barra.

📍 C/ Saragossa, 86 Bis (Sarrià-Sant Gervasi)
💸 Preu: 14 € sense cafè, +1 € amb cafè

✍🏼 Bodega Josefa
 

4. Semproniana

El Semproniana és un restaurant de parada obligatòria pels amants de la bona cuina de l'Eixample. Amb la xef Ada Parellada al capdavant, el restaurant ofereix una cuina de primera qualitat amb un menú de migdia que inclou més d'una quinzena de plats per escollir. El menú està disponible els migdies laborables de dimarts a divendres.

📍 C/ Rosselló, 148 (Eixample)
💸 Preu: 22,5 €

✍🏼 Restaurant Semproniana
 

5. El Rebost d'Hostafrancs

Carlos Enzinas obre el primer restaurant juntament amb el seu germà José Luis i el seu cosí Miguel l’any 1998. Anys més tard —i a causa de l’èxit del local, que se’ls queda petit—, decideixen l'any 2015 obrir l’actual Rebost d’Hostafrancs. Per tant, estem davant d’un restaurant relativament nou, però amb un bagatge de gairebé trenta anys oferint el bo i millor de la cuina tradicional catalana.

📍 C/ Béjar, 33 (Sants-Montjuïc)
💸 Preu: 14,7 €

✍🏼 El Rebost d'Hostafrancs
 

6. Bodega Pàdua

Al barri del Putxet i el Farró, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, concretament, al carrer Pàdua, hi ha una bodega històrica del barri de visita obligada. Un local amb 75 anys d'història on anar a fer un bon esmorzar, però també on gaudir d'un menú de migdia perfecte.

📍 C/ Pàdua, 92 (Sarrià-Sant Gervasi)
💸 Preu: 15,9 €

✍🏼 Bodega Pàdua
 

7. Fonda Bullanga

Al Bullanga fan bullir l’olla per mantenir viva la història de la cuina catalana, en una revolta (com les bullangues barcelonines del segle XIX) contra el menysteniment de la tradició, que volen que continuï fumejant dins del plat. Roger Sánchez sap molt bé com fer-ho, perquè ha estat 20 anys davant dels fogons del mític Terra d’Escudella, el restaurant i cooperativa del barri de Sants.

📍 C/ Diputació, 437 (Eixample)
💸 Preu: 16 € entre setmana / 21 € dissabte

✍🏼 Fonda Bullanga
 

8. Bar Iberia

El Bar Iberia és un bar molt recomanable fugint del tsunami turístic, on podràs fer un dels millors esmorzars de forquilla de la ciutat: tripa amb capipota, bacallà amb samfaina o mongetes, pop a la brasa, calamars, costelles de lletó o cabrit a la brasa o peus de porc amb cigrons. Tot i que el seu menú de migdia no es queda enrere. Entre els plats del dia també pots trobar les seves especialitats: els calamars farcits de botifarra i bolets, la cua de bou, el capipota a la catalana o la perdiu en escabetx.

📍 C/ de la Mare de Déu de Port, 219 (Sants-Montjuïc)
💸 Preu: 16 €

✍🏼 Bar Iberia
 

9. Bar Bodega Bartolí

Endinsar-se en el barri de Sants i perdre’s pels seus carrerons i places és un passatemps molt recomanable, quasi una teràpia. Al carrer de Vallespir, a escassos metres del Celler de Gelida de la gran Meritxell Falgueras i família, hi ha la bodega Bartolí, sempre plena de santsencs i tot un referent al barri que posa llum a la foscor amb els seus esmorzars, aperitius i menús de migdia.

📍 C/ Vallespir, 41 (Sants-Montjuïc)
💸 Preu: 17,5 €

✍🏼 Bar Bodega Bartolí
 

10. La Pubilla

Alexis Peñalver, propietari de la Pubilla, fa gairebé quinze anys que va obrir el restaurant, omplint el local cada dia de la setmana amb una oferta de cuina catalana sense complexos. La seva cuina evita noves modes passatgeres que altres restaurants no dubten a oferir, adaptant-se a les dèries dels turistes i oblidant, així, aquesta cuina tan nostra que entre tots hauríem d'intentar mantenir si certament la volem conservar.

📍 Plaça de la Llibertat, 23 (Gràcia)
💸 Preu: 23 €

✍🏼 Restaurant la Pubilla
 

Un total de 10 recomanacions perfectes per gaudir d'un bon menú, però que no són ni de bon tros tota l'oferta que pots trobar a Barcelona. La millor manera de gaudir de la ciutat és sortir i descobrir locals ocults amb cuines sorprenents. A més d'aquests locals, et pots acostar a la Bodega Gol, al Quimet, a la Cova Fumada o a qualsevol dels locals de tota la vida que donen bon menjar a casa nostra.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!