El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per cuinar aquells plats que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible elaborar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant què cuinar, des de La Gourmeteria et recomanem 3 menús per preparar per al cap de setmana i fer feliç les persones amb qui convius o els convidats que et visitin.

Els 3 menús per al cap de setmana

Per a aquest cap de setmana, les propostes són ben delicioses i una combinació entre plats calents i freds per jugar amb els contrastos. Uns plats que et deixaran bocabadat i amb la panxa contenta. Prepara't per enfundar-te el davantal i cuinar unes meravelloses receptes. Podràs seguir tots els passos en els enllaços que aniràs trobant amb cada un dels plats. Som-hi!

Menú núm. 1: macarrons i salmó especials

Macarrons amb pop

Macarrons i pop fusionats en un sol plat. Aquesta és una proposta ideal per fer un cap de setmana a l'hora de dinar. Necessitaràs una mica de temps, tot sigui dit, però si t'organitzes no serà tan dramàtic. A més, pots fer abundant pop amb salsa i congelar una part. Aquesta preparació et servirà per fer una empanada, acompanyar un plat de peix o barrejar-ho amb pasta. Com sempre, la qualitat marcarà el resultat. És per això que et recomanem emprar verdura ecològica i de km 0. De fet, et recomanem fer la salsa de pop el dia anterior. El repòs li anirà fantàsticament i l'endemà estarà molt més bo. També és una manera de no estar massa temps a la cuina, organitzant òptimament el temps. Recorda que el picant acompanya molt bé el pop. Però això ja és decisió teva. Som-hi!

😋 Recepta de macarrons amb pop
 

Pastís de salmó amb crema d'espinacs

Una recepta fàcil de fer. Et recomanem servir el pastís fred i la crema tèbia. Aquest pastís es pot fer amb pa de motlle, però com veuràs, et proposarem fer-lo amb planxes de pa de pessic. Les planxes li donaran un puntet dolç que lliga molt bé amb el salmó fumat. No cal dir que com més bona sigui la qualitat del salmó, més bo estarà aquest plat. Respecte al formatge per untar, ja saps que n'hi ha de molts tipus i, per tant, pots escollir el que més t'agradi, tot i que el brie que et suggerim és molt encertat. Finalment, la crema d'espinacs (frescos o congelats) farà que aquest plat sigui formidable.

🍴 Recepta de pastís de salmó amb crema d'espinacs
 

Menú núm. 2: síndria i vedella estofades

Gaspatxo de síndria

Tot i que les temperatures ja han baixat i el fred ha arribat, els plats calents a taula no han de monopolitzar els nostres àpats i hem de saber jugar i combinar les temperatures gastronòmiques per cuidar el nostre estómac, ja que un excés de plats calents podria ser perjudicial per a la nostra salut. És per això que per canviar amb la tendència, et recomanem aquest inquietant gaspatxo amb síndria.

😋 Recepta de gaspatxo de síndria
 

Estofat de vedella

L'estofat de vedella, també conegut com a "Patates amb suc". Aquest era un dels plats "estrella" que ens feia la nostra mare, i ens encantava a tots! És un plat molt senzill de fer, però el secret resideix en el tipus de carn, el tipus de patata i sobretot en respectar el seu temps de cocció a foc lent, sense presses. Descobreix si ets capaç que et quedi com el que feien les generacions anteriors i posa't a prova.

🍴 Recepta d'estofat de vedella
 

Menú núm. 3: arròs i xai

Arròs a la cassola

Continuem amb receptes senzilles i delicioses. En una cassola amb oli, fregeix els trossos de conill i de costella de porc fins que estiguin ben daurats i els retires. En el mateix oli fes un sofregit amb la ceba, l'all i el tomàquet. Quan el sofregit estigui ben fosc, reincorpora-hi els trossos de carn i remena el conjunt. Afegeix-hi l'arròs, barreja'l amb el sofregit remenant un parell de minuts i tira-hi l'aigua bullent.

😋 Recepta d'arròs a la cassola
 

Fetge de xai amb ceba

I, acabem el cap de setmana, amb un fetge de xai amb ceba per fer família i gaudir d'un bon dinar. 300 g fetge de xai, 2 cebes grosses tallades a la juliana, oli d'oliva, pebre negre i sal. No necessites res més per cuinar aquest plat que et deixarà encantat.

🍴 Recepta de fetge de xai amb ceba

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!