El pollastre és un producte que s’utilitza molt sovint per preparar àpats fàcils, ràpids i sans. Resulta un molt bon company per dur una alimentació saludable, perquè té molt poc greix i aporta moltes proteïnes. A banda, és una carn perfecta per a les persones amb poc temps que no es poden entretenir a fer plats molt complicats, perquè té molta versatilitat i es cou ben de pressa. Tot seguit et presentem un recull de 3 receptes elaborades amb pollastre i molt senzilles de fer, perquè no hagis de patir cuinant i gaudeixis d’un resultat fantàstic.

3 receptes amb pollastre molt senzilles

1. Pit de pollastre amb formatge Philadelphia cuit al forn

Aquest és un dels plats amb menys calories i més gust que pots elaborar amb pit de pollastre. Es prepara d’una forma molt senzilla i s’obtenen resultats excepcionals. Per si això no fos prou, té un altre gran avantatge: és una recepta molt saludable perquè, com que es prepara al forn, redueix molt la quantitat d’olis i greixos utilitzada.

Ingredients:

  • 4 pits de pollastre sencers
  • 4 cullerades de formatge Philadelphia o d’untar, que sigui light
  • Formatge parmesà en pols
  • Pebre negre
  • Orenga
  • Sal
  • Vi blanc
  • Bacó fumat (opcional)

Preparació:

Tallem per la meitat els pits de pollastre sencers. De cadascun dels pits, n’obtindrem dos filets ben gruixuts, i tot seguit salpebrem el pit i repartim una cullerada de formatge d’untar o Philadelphia per damunt d’una de les meitats de cada pit de pollastre. Quan ja haguem salpebrat els pits i els haguem afegit el formatge per sobre, preescalfem el forn a 150 °C i els col·loquem a l’interior, en una safata indicada per suportar les altes temperatures dels forns. Tanquem els pits de pollastre emparellant-ne les meitats amb formatge amb les que no en porten i segellem cada conjunt de dues meitats amb dos escuradents per tal que es quedin juntes.

Quan el forn ja hagi arribat a la temperatura requerida, ruixem els pits de pollastre amb un rajolí de vi blanc per sobre, a banda d’afegir-hi una mica de formatge parmesà en pols per sobre i un pessic d’orenga. Finalment, col·loquem la safata a l’interior del forn i coem el plat a 150 °C durant uns 30 minuts. S’ha de tenir en compte que hem de vigilar el grau de cocció dels pits de pollastre punxant-los amb un ganivet, perquè no es cogui massa, cosa que faria que quedés sec, ni massa poc, i evitar així que quedi cru.

2. Fajites de pollastre amb verdures

Aquesta és una de les receptes que més triomfen en els sopars que es fan amb amics, perquè fan que es pugui interactuar mentre es gaudeix d’un àpat deliciós. Són molt fàcils de preparar i si deixem que els convidats puguin fer-les encara ens ho passarem millor.

Ingredients:

  • 3 pits de pollastre sencers
  • 1 ceba
  • 1 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1 llima
  • Condiment especial per a fajites
  • Unes quantes fulles de coriandre
  • Truites de blat o de blat de moro
  • Guacamole (opcional)

Preparació:

Piquem la ceba amb els pebrots verd i vermell, si pot ser a la juliana, amb talls gruixuts, mirant que quedin en forma de bastonets. A una paella, amb una cullerada d’oli d’oliva, afegim la ceba i la deixem coent-se 5 minuts. Hi aboquem els pebrots tallats. Quan ja tinguem totes aquestes hortalisses fent-se a la paella, ofeguem les verdures fins que assoleixin una textura ben tendra i aleshores les retirem del foc. Mentrestant, tallem el pollastre a tires, amb unes mides semblants a les dels trossos de pebrot. Ho salpebrem i li afegim la llima per sobre. Mentrestant, afegim el pollastre en una paella diferent i el coem a foc mitjà fins que vagi agafant un color daurat, però sense excedir-se, perquè aleshores perdria melositat.

Quan ja estigui tot ben cuit, barregem el conjunt dels diferents ingredients en una sola paella i hi posem una cullerada petita de condiment especial per a fajites. La condimentem amb coriandre picat. Escalfem en una paella les truites de blat de moro o de blat. Quan ja ho tinguem tot a punt, només caldrà dur les truites i el bol amb tota la barreja a taula. Cadascú que hi afegeixi els ingredients que prefereixi i el guacamole pot aportar-hi un toc exquisit.

3. Pollastre amb arròs al curri

El pollastre amb arròs és un plat molt típic que sovint és present al menú habitual de moltes llars de Catalunya. Ara bé, cadascú pot aportar-li un toc especial i personal a la recepta. En aquest cas li donem un toc exòtic amb una mica de curri sense que canviïn les grans propietats nutricionals del pollastre amb arròs.

Ingredients:

  • 2 pits de pollastre
  • 200 g d’arròs basmati
  • 400 ml de brou de pollastre
  • 1 ceba petita
  • ½ got de nata líquida
  • 2 culleradetes de curri
  • Oli i sal

Preparació:

Foc encès, oli a la paella i a cuinar. Mentre l’oli va agafant temperatura, tallem els pits de pollastre a daus i els salpebrem. Ratllem la ceba. Posem la ceba a la paella i la deixem que s’ofegui durant uns quants minuts. Quan estigui ben escalfada, hi afegim els daus de pollastre, que s'han de coure fins que agafin un color daurat. Després, hi afegim l’arròs i, posteriorment, el brou de pollastre. Aquesta barreja de ceba, arròs i pollastre la condimentem amb dues cullerades de curri groc en pols i coem, sense remenar, durant el temps que li calgui a l’arròs, que sol rondar entre els 15 o 20 minuts. Quan faltin 5 minuts, hi afegim mig got de nata per oferir un toc cremós a la preparació.

Quan l’arròs ja està a punt, retirem la barreja del foc i ja tenim la recepta llesta. Ara bé, aconsellem que es deixi reposar l’arròs uns quants minuts per reafirmar les textures i que assimili millor els diferents gustos. Per gaudir al màxim d’aquest plat tan deliciós, el truc és aconseguir que l’arròs estigui al seu punt.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!