Els panellets són un dolç bufó, boníssim i tradicional. N'hi ha de tants tipus com es vulguin, des dels típics de pinyons i ametlla fins als de xocolata, coco o llimona. Sempre els pots fer a casa, però si vols tastar uns panellets excel·lents, fets per pastissers professionals de Catalunya, pots acostar-te a la teva botiga de confiança i demanar-ne un bon grapat. Nosaltres et recomanem 4 pastisseries de Barcelona amb els panellets més bons de la ciutat

Pastisseria la Campana

Des de 1890, la Campana fa més de 130 anys que es dedica a l'elaboració de dolços tradicionals. Amb la quarta generació de la família Mira al capdavant del negoci, la Ma Dolors i les seves dues filles, la Laura i la Beatriz, elaboren el panellet de massapà amb la millor matèria primera del mercat. Un panellet que s'elabora sense patata ni moniato, amb un massapà fet en un 70 % d'avellana per aconseguir un sabor més cremós i poder oferir un producte amb menys sucre. Al massapà se li sumen els diferents ingredients que varien en funció del tipus de panellet, que van des del clàssic de pinyons fins al de cirera confitada, cafè, coco o codonyat, entre d'altres.

Pastisseria Carrió

La pastisseria Carrió va guanyar l'any passat el premi a millor panellet de pinyons artesà de Catalunya al concurs que organitza el Gremi de Flequers de Barcelona. Un premi que demostra el nivell que la tercera generació de pastissers manté al capdavant del negoci, amb els germans Oriol i Anna a l'obrador i la botiga respectivament. Enguany han obtingut un Solete Repsol gràcies a la recomanació dels xefs del Disfrutar i arriben a la castanyada en un gran estat de forma. Amb un assortit de panellets de primera qualitat, l'oferta de Carrió és una de les millors de la ciutat.

Panellets cúbics l'Atelier
Panellets cúbics de la pastisseria l'Atelier / Foto: Cedida

Pastisseria l'Atelier

A més dels clàssics panellets d'ametlla o pinyons, l'oferta de l'Atelier, amb Eric Ortuño al capdavant, s'amplia amb sabors com la llimona, el matcha, els gerds, la castanya, el coco i la xocolata. El més especial, però, és el Reus, amb una crema d'avellana i caramel salat. A més, la forma dels panellets es reinventa i, inspirat en el cubisme de Picasso, prenen formes geomètriques atrevides i singulars. Es venen en capsetes de 9, 18 i 27 unitats. A més, per als més petits de la casa, també hi ha la carabassa, una peça de xocolata amb llet plena de sorpreses a l'interior, com ara bombons.

Pastisseria Brunells

Fets amb base de massapà de sucre i ametlla, els panellets de la Brunells són un homenatge a la tradició pastissera de Catalunya. Com no podia ser d'una altra manera, el panellet de pinyons és el clàssic indiscutible, però també hi ha lloc per set varietats diferents més, com ara ametlla, coco, cacau, taronja i xocolata o cafè i festuc. A més, la pastisseria també ret homenatge a la festivitat mexicana del Día de Muertos amb una versió artesanal del tradicional Pan de Muerto. I com a producte destacat, la pastisseria atresora el vigent millor croissant d'Espanya.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!