El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.
Els millors restaurants casolans de Barcelona
Anar a menjar fora no és una decisió fàcil. Hi ha un cost econòmic, i tal com estan els temps implica valentia, però també hi ha la mandra o, sobretot, el risc que no surti bé. Quan tens aquestes ganes de tastar nous llocs, però la por que no sortirà bé, el millor que podem fer és endinsar-nos en llocs que siguin casolans i que el menjar sigui casolà. Que ens faci sentir com a casa.
Little Andaman: la cuina casolana menys convencional
El Little Andaman és el germà petit del Bembi i el Rangoli. Tots tres són restaurants indis de Barcelona amb una particularitat que els fa únics: al Bembi hi fan la cuina més tradicional: al Rangoli, cuina de carrer; i al Little Andaman s'hi fan plats típics de les regions de costa índies. Situat al carrer Muntaner 182, és el local més nou dels tres i el que té l'oferta més singular. Es tracta d'un racó particular que cal saber veure entre tots els estímuls que inunden l'Eixample. L'entrada és recollida, amb un petit rebedor obert al carrer que precedeix la porta d'accés al local. El Little Andaman té un menú de migdia a 12 € —un preu molt raonable per ser un restaurant al mig de l'Eixample— i una varietat de còctels deliciosos increïble per maridar un àpat excel·lent. Sigui amb vi, amb aigua o amb un còctel, el Little Andaman és un restaurant que val molt la pena tastar.
Capú: cuina casolana d'Itàlia
Ubicat al carrer d'Atenes, a Sant Gervasi, el restaurant Capú és un dels restaurants de referència per als amants de l'autèntica pasta italiana de Barcelona. Un local petit i acollidor amb una gastronomia de primer nivell, que es resguarda en una cantonada tranquil·la a tocar del trànsit de la zona alta de la ciutat. L'entrada és recollida, amb una petita barra al fons i una paret plena d'ampolles de vi a mà esquerra. A la dreta, quatre graons pugen fins a la sala principal del restaurant, un espai petit, per a unes vint persones, amb una decoració senzilla i elegant. Les fotos d'alguns dels racons més mítics d'Itàlia i el tarannà genuí de la cambrera, Francesca Capuano, et recorden en tot moment que aquest no és un restaurant italià convencional.
La Balabusta: cuina casolana al Rosselló
De vegades ens oblidem que la cuina mediterrània no és només la de casa, la italiana i la grega, sinó que és també la cuina de l’altra riba, on la verdura abunda arreu i el tahini excel·leix en els fons dels plats. Un bon lloc per recordar-ho és al restaurant La Balabusta, on posen a taula receptes de Llevant i ja s’han convertit en un lloc que s’omple de clients àvids d’estripar el seu addictiu pa challah que acabarà, de ben segur, sucat en un dels millors hummus de la ciutat.
Baixa Limia: l'autèntic menú gallec casolà
De què parlem quan parlem de cuina casolana en un restaurant? Evidentment, un restaurant és un negoci i, com a tal, es pressuposa una certa professionalitat que l’allunya d’allò que cuinem a casa, que seria la seva definició més literal. Ara bé, no seré jo qui defensi una cuina canònica i acadèmica: prefereixo la varietat i les variacions, que no tenen res a veure amb les errades. La cuina dita casolana i feta en un restaurant s’aproxima al receptari que s’ha executat a casa tradicionalment, sigui una tradició llarga o una tendència curta que s’ha incrustat amb força, ens agradi o no, com ara plantar una llesca de formatge de cabra al mig de l’amanida, per exemple. Però quan arribem a un lloc de menú del dia que respira història, estem preparats per trobar-nos amb aquell estil de cuina que ens recorda al de casa i que, de fet, ens fa sentir com a casa. Ho fan les menges i ho fa el personal que hi treballa, la parròquia i fins i tot l’interiorisme planer i senzill, anodí, diria algú, però funcional i efectiu. I el restaurant Baixa Limia és un d’aquests llocs.