El cap de setmana és moment de relaxar-se i desconnectar de la feina, els estudis i oblidar, durant unes hores, la rutina setmanal. Són dos dies per fer altres plans, sortir de casa o, una altra opció molt vàlida, quedar-se al sofà abraçant la manta i mirant sèries i pel·lícules. Els dissabtes i diumenges, però, també resulten ser una oportunitat excel·lent per descobrir aquells restaurants que ens criden més l'atenció, però que entre setmana és impossible visitar-los per la falta de temps. Perquè no hagis de perdre temps pensant on anar, des de La Gourmeteria et recomanem 4 restaurants per tastar durant el cap de setmana i gaudir de magnífics plats i indrets.

Els millors restaurants de l'Antiga Esquerra de l'Eixample

Barcelona està farcida de restaurants i, de vegades, n'hi ha tants que fins i tot els podem trobar l'un al costat de l'altre. És el cas de la selecció d'aquests quatre restaurants que es troben pràcticament en una sola cantonada de l'Antiga Esquerra de l'Eixample. Entre el carrer de València i el carrer d'Aribau trobem repartits quatre establiments molt diferents entre ells, però amb plats de molt nivell i gustosos.

Haddock: la taverna més canalla de Barcelona

El local, amb les seves taules de fusta i la barra plena d’ampolles i gots, podria recordar una taverna de les d’abans, sona jazz de música ambient. El xef travessa el local de la cuina a la barra i viceversa cada cinc minuts, ara passa pel davant meu amb una coca cap a la barra, on crema el sucre de sobre amb un bufador. No para d’entrar-hi gent. Per situar-nos: el Francesc Monrabà va néixer a Sant Celoni fa unes dècades, on va treballar durant un temps al desaparegut Racó de Can Fabes amb el recordat Santi Santamaria, però també al llarg de la seva carrera ha coincidit amb altres cuiners, estrellats i no. Ara ja fa uns anys que va obrir el restaurant Haddock, on ofereix el millor que sap fer; i sí, el nom del restaurant ve del famós capità Haddock, l’inseparable company de Tintín.

Mesa Lobo: un canvi generacional

En els darrers anys un altre concepte de restauració ha fructificat a la ciutat. Es tracta d’espais amb aspecte de bar i carta de restaurant, amb una certa informalitat en l’estètica i la manera de fer, però, al mateix temps, amb el denominador comú de posar esforç en tenir cura dels detalls i de desenvolupar plats amb una certa complexitat que volen marquen la diferència. Els nous bars de tapes van en retrocés, els antics són més valorats que mai, de restaurants de tiquet alt se n’obren pocs i el triomf és per aquests espais propers als moderns bistrots parisencs. El restaurant Mesa Lobo, a l'Antiga Esquerra de l’Eixample, és un exemple d’això darrer, i té un bon toc d’afrancesament.

Restaurant Mesa Lobo / foto: Carlos Baglietto
L'original samarreta de Mesa Lobo / foto: Carlos Baglietto

Taktika Berri: una barra de pintxos captivadora

Originàriament, el Taktika Berri era el típic local per prendre copes i veure el futbol, d’aquí el nom original, que era Táctica. Els tres socis originaris van oferir el local a la Carmen i al Julián durant sis mesos de prova, argumentant com de bé que cuinava la Carmen, segur que triomfaven. En paral·lel, un amic els va comentar aleshores que si obrien un local de pintxos, era aposta guanyadora. I així va ser. Passats aquests sis mesos, no els van deixar marxar, perquè el local funcionava a tota màquina i la clientela l'omplia cada dia. Recorda que, als inicis, en Leopoldo Pomés va començar a portar-li clients importants, el boca a boca i la bona cuina van fer la resta. El local, amb capacitat per a cent persones, va ser dels primers restaurants amb barra de pintxos de Barcelona.

Ostaia: la cuina italiana mai vista

L'Ostaia es desmarca de la resta d'italians i el seu P&P (Pasta i Pizza). Va als orígens concrets de Gènova, al nord del país alpí, per acostar a Barcelona un mos d'aquella cuina i d'aquells ingredients tan desconeguts per a nosaltres. Ubicats al c/ d'Aribau 58, és un local senzill amb taules repartides al llarg de tot el menjador i, al fons de tot, imatges i vídeos que reprodueixen els carrers de Gènova per apreciar no només a través del paladar, sinó a través de la vista, la bellesa culinària i cultural d'aquesta regió.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!