La gastronomia sempre juga un paper fonamental a les nostres vides. Ho vulguem o no, però és així. Necessitem alimentar-nos per sobreviure. Per tant, si ho hem de fer per necessitat, busquem que també ho sigui per gust i afició. Una recomanació és deixar-se endur segons la temporada de l'any en què ens trobem. I, aquests dies, gourmeters, els carrers ens xiuxiuegen que és temps de castanyada.
5 idees per al teu sopar de la castanyada
Per aquesta raó, des de La Gourmeteria et portem 5 idees (de por) pel teu sopar de castanyada. Perquè puguis cuinar-te uns plats deliciosos o, també, sorprendre els teus convidats amb una selecció de receptes exquisides per a aquesta època de l'any. Bona castanyada!
Xips de moniato
Comencem amb una prèvia que pot fer de pica-pica per l'àpat. Potser no és la recepta més innovadora, però és molt interessant. Podeu utilitzar aquests xips com a guarnició per a tota mena de plats o també per servir com a pica-pica. Combinen perfectament amb tota mena de producte (carns, peix, llegums, verdures, etc.) De fet, el moniato és un aliment que està infravalorat, ja que es poden fer moltíssimes coses vistoses amb aquest producte. El moniato és molt popular a tota Amèrica del Sud, el Carib, Estats Units, Canadà, la Xina, i les illes del Pacífic. A Catalunya es consumeix típicament a la Castanyada, acompanyant els panellets o com un dels ingredients d'aquests. I ara, tasteu aquestes divertides xips i en parlem!
😋 Recepta de xips de moniato
Llom de porc farcit a la mostassa amb salsa de castanyes i cava
A continuació, apostem per una recepta més clàssica, però amb un toc (i, més concretament, una salsa) de castanyada. La recepta és un llom amb una salseta de cava, amb xampinyons i castanyes. Per dins, una capa de mostassa dolça que és la bomba. A internet trobaràs un munt de receptes per omplir lloms i gairebé totes són diferents. Com sempre, la qualitat dels ingredients i del farcit marcarà el resultat, així com l'afecte i la paciència que tinguis per fer-ho. Un excel·lent plat de festa, d'aquells que no podreu parar de sucar pa. Es pot acompanyar amb patates al forn (o fregides) si vols. A gaudir!
🍴 Recepta de llom de porc farcit a la mostassa amb salsa de castanyes i cava
Moniato al forn
Aquesta entrada, més que una recepta, és un elogi a una de les elaboracions més tradicionals dels nostres país. El moniato al forn s'ha menjat tota la vida, juntament amb les castanyes torrades, els panellets i el moscatell o vi dolç. Doncs a continuació, pots consultar quatre instruccions bàsiques per fer-los al forn. Així i tot, hi ha gent que els fa sense paper d'alumini, però es couen més ràpidament i és una bona forma de conservar-los a posteriori. Visca la castanyada!
😋 Recepta de moniato al forn
Cupcakes de Halloween
I, per anar acabant el dinar o sopar de castanyada, anem a les postres. Uns cupcakes terrorífics amb els quals t'ho passaràs mot bé fent-los, amb família i els amics! Pensa que avui en dia, a les botigues especialitzades en pastisseria creativa, trobaràs tota mena de productes i estris per elaborar cupcakes. De fet, en aquesta recepta utilitzarem un preparat a base de greix vegetal per fer la decoració, i només l'hauràs de refredar i muntar. No cal ni afegir-hi sucre. Altrament, pots elaborar la clàssica "buttercream". Amb això, una mica de colorant alimentari, unes quantes llaminadures de terror i creativitat màxima, aconseguireu uns cupcakes molt divertits! T'ho passaràs de por!
🍴 Recepta de cupcakes de Halloween
Panellets de coco
Per últim, com no podia ser d'una altra manera, el producte més elaborat a totes les cuines de Catalunya aquests dies: els panellets. En aquesta ocasió, ens concentrem en els de coco, una de les varietats més senzilles de fer. Vaja, que com que no tenen una forma definida... són ideals per a sapastres a la cuina. Amb 200 g de massapà us sortiran uns 20 panellets de coco aproximadament, quantitat més que suficient per a una o dues famílies.