La Setmana Santa s'acaba per donar pas a Sant Jordi. Però abans de capbussar-te entre roses i llibres, convé acabar amb les restes de menjar que t'han quedat a la nevera. La mona de Pasqua és un dolç que, per molt deliciós i irresistible que sigui, de vegades és massa per acabar un mateix dia. Per això avui et portem 5 receptes d'aprofitament que pots fer amb els ingredients que t'hagin sobrat de la mona.
5 maneres d'aprofitar la mona
La manera més senzilla i directa d'aprofitar la mona és servint-la per postres l'endemà de Pasqua. Però si a més de pastís t'han sobrat ingredients, agafa paper i llapis i apunta't aquestes receptes delicioses per no malgastar res.
1. Magdalenes de cacau amb trossets de xocolata i pinyons
Les diferències entre una mona, un pa de pessic o una magdalena són moltes, però també tenen moltes coses en comú. Els ingredients que s'utilitzen no són tan diferents, si bé és cert que les formes canvien bastant. Aquestes magdalenes et permetran adaptar les quantitats que t'hagin sobrat a les teves necessitats.
🧁 Recepta de magdalenes de cacau amb trossets de xocolata i pinyons
2. Panellets de xocolata
Els panellets són un clàssic de Tots Sants. Però per què no fer-ne també fora de temporada? Si podem menjar pastissos i pessics de tota mena durant tot l'any, si ens ve de gust menjar torrons o penellets també podem fer-ne.
🍫 Recepta de panellets de xocolata
3. Pa de pessic marbrejat
Aquesta recepta és més senzilla i ofereix un resultat millor del que podria semblar. Un pa de pessic que, a més de bonic, és deliciós. El marbrejat és opcional, ja que pots fer la mateixa recepta barrejant bé les dues masses. Però aquest toc estètic li dona un toc especial.
☯️ Recepta de pa de pessic marbrejat
4. Pa amb xocolata
Atenció perquè aquest plat tan senzill té el seu secret. El pa amb xocolata és simplement això, pa i xocolata. Però sempre es pot anar una mica més enllà. Fes servir la teva imaginació per adaptar aquest format a la mona que t'hagi sobrat, fent servir un tros de la figura de xocolata en comptes d'una presa o d'una tauleta, per exemple.
🥖 Recepta de pa amb xocolata
5. Coc ràpid
Com dèiem abans, els ingredients en rebosteria solen ser sempre molt similars. Per això aquest coc ràpid és una opció fantàstica per aprofitar farines i xocolates que t'hagin sobrat de la mona de Pasqua i endolcir una mica més el Sant Jordi. Malgrat que aquesta recepta no en porti, pots afegir-hi xocolata, cacau o qualsevol altre ingredient que et demani el cor; però fes-ho sempre amb cura i fent servir el sentit comú.
🍞 Recepta de coc ràpid
Lluitar contra el malbaratament alimentari és cosa de tots. Les receptes d'aprofitament, en realitat, són simplement receptes. Perquè l'aprofitament hauria de formar part de la idiosincràsia de totes les cuines. Gaudeix al màxim dels dolços tradicionals i fes servir l'ampli receptari català per preparar els millors plats passades festes.