Els rovellons són la joia de la corona dels bolets de Catalunya. Els moixernons, els camagrocs o els ceps són bolets apreciats a la nostra gastronomia, però no n'hi ha cap que tingui la fama del rovelló. Una fama ben merescuda gràcies a la versatilitat i al sabor que té. Avui et portem 5 receptes boníssimes que pots fer amb rovellons més enllà del tradicional saltat de bolets de tota la vida. Posa't el davantal i prepara la llibreta per anotar aquests plats creatius i deliciosos.

5 plats amb rovellons

Els rovellons poden ser els protagonistes d'un plat o l'acompanyament perfecte d'alguna altra vianda. Un bolet d'allò més versàtil que gaudiràs en totes les seves formes.

1. Rovellons al forn

Amb el permís dels rovellons a la planxa, els bolets al forn són la manera més senzilla de preparar un plat de tardor boníssim. Només cal netejar-los bé, salar-los, tirar-hi una picada d'all i julivert per sobre i amanir-ho tot amb un bon raig d'oli d'oliva verge extra. Es posa al forn a 180 graus durant uns 15 o 20 minuts, en funció dels bolets, i ja estarà llest per gaudir.

🍄 Rovellons al forn
 

rovellons al forn pas16
Ració de rovellons al forn / Foto: Albert Vilas

2. Truita de rovellons

La versió "sofisticada" del remenat de bolets és la truita de rovellons. En realitat no té cap secret, però sí que se li ha de trobar el punt perquè la mescla quedi homogènia. Amb uns bons ous de pagès i uns rovellons ben nets pots fer la que a partir d'ara serà la teva nova truita preferida. A més, opcionalment, li pots afegir algun altre ingredient que t'agradi, com una mica de botifarra.

🍄 Truita de rovellons
 

3. Tall rodó amb rovellons

Una delícia per sucar-hi pa. El tall rodó amb rovellons es pot fer durant tot l'any. Si ets fora de temporada de bolets, en pots fer servir de congelat, de pots o de secs. El plat no és difícil, però sí que requereix una bona estona a la cuina. Només cal tenir ganes de cuinar, il·lusió i molt d'amor.

🍄 Tall rodó amb rovellons
 

4. Espaguetis amb rovellons i tomàquet sec

Qui cregui que els rovellons només es poden cuinar amb carn està ben equivocat. Aquest plat de pasta és l'exemple perfecte de la versatilitat d'aquest bolet. Acompanyats de rovellons i de tomàquets secs, aquests espaguetis són la recepta italiana de tardor definitiva que necessitaves.

🍄 Espaguetis amb rovellons i tomàquet sec
 

5. Gambot amb remenat de rovellons, bacallà i tomàquet al romaní

Un mar i muntanya d'allò més interessant. Amb uns gambots frescos a la planxa i un trinxat de bolets amb bacallà i tomàquet xerri, aquest plat és més senzill del que sembla. Per molt sofisticat que soni, és una recepta a l'abast de tothom i que dona un resultat bonic, elevat i exquisit.

🍄 Gambot amb remenat de rovellons, bacallà i tomàquet al romaní
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!