La tardor i els bolets són sinònims. Paraules que van de bracet i que no s'entenen l'una sense l'altra. De bolets, n'hi ha moltíssims i tots són excel·lents a l'hora de traslladar-los a la cuina i donar-los formes i gustos diferents segons amb quins ingredients vagin combinats. Ara bé, cal anar molt amb compte amb els bolets més perillosos i verinosos per tal de no collir-los. Un dels que sí que podem collir quan anem a buscar bolets són els moixernons. A continuació, repassem cinc receptes amb moixernons per llepar-se els dits i caure de cul a terra.

📆 Calendari boletaire 2024: totes les fires i mercats del bolet a Catalunya
 

5 plats amb moixernons espectaculars

Receptes variades, amb carn i peix, que alegren el receptari de la tardor i ens fan caure la bava. Som-hi!

Conill al forn amb moixernons

La primera tècnica que farem servir és el forn per a aquest meravellós conill amb moixernons. Una recepta calenta, de tardor i amb un producte molt bo. És un plat d'elaboració senzilla, ingredients econòmics, sa i saborós. No es pot demanar més!

🍄 Recepta de conill al forn amb moixernons
 

Rap rostit amb moixernons a la mel

Sensacional. Ens encanta aquest plat, que reuneix una mica l'essència de tota la nostra cuina. De mar i muntanya, pel rap, les gambes, els bolets i la mel. Difícilment trobarem en un restaurant una recepta com aquesta. D'elaboració i de qualitat en els productes. T'hauràs de rascar una mica la butxaca per fer aquest plat, però t'assegurem que no te'n penediràs. Un plat de festa. És d'aquelles receptes que et sents molt satisfet d'haver-la cuinat i d'haver-lo tastat. Si t'agrada el rap és una autèntica delícia. El servim amb patates, alguna gamba vermella i cloïsses gallegues.

🍄 Recepta de rap rostit amb moixernons a la mel
 

Fricandó amb moixernons

Aquest guisat tradicional de la cuina catalana s'elabora amb vedella i bolets. El fricandó sembla tenir origen medieval i la seva recepta, tal com la coneixem ara, apareix per primer cop per escrit en un receptari de començaments del segle XVIII. Des d'aquell moment, el fricandó de vedella surt a tots els manuals de cuina catalana, amb petites variacions, però sempre amb carn de vedella tallada fina i enfarinada, un sofregit que sol ser diferent segons la recepta, bolets i picada.

🍄 Recepta de fricandó amb moixernons
 

Patates estofades amb costella de porc i moixernons

D'aquells plats que fan caliu, que recordes per sempre i que associes a bons moments de la vida i de la infantesa, perquè la cuina està envoltada de molts moments màgics. El tall de la costella també és diferent, de mida més gran. A moltes cases forma part del patrimoni familiar. I és que és un plat que no falla mai, agrada a grans i petits, de fàcil elaboració i conservació. Es pot menjar amb cullera o amb forquilla si aixafes les patates barrejades amb el suc i l'ou dur.

🍄 Recepta de patates estofades amb costella de porc i moixernons
 

Entrecot de vedella amb salsa de moixernons i pebre

Per acabar, una recepta d'aquelles que agraden tant als carnívors. Com a acompanyament, hauràs de preparar la salsa de moixernons i pebre. Cadascú s'ha de cuinar la carn al seu gust, al punt que prefereixi. Que vagi de gust!

🍄 Recepta d'entrecot de vedella amb salsa de moixernons i pebre
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!