Per a molts s'acaben les vacances i això vol dir tornar a la feina i a la rutina. Un canvi que de vegades no és fàcil, però que no queda més remei que acceptar. Per sort, el menjar ens pot fer la vida una mica més senzilla. És per això que avui et portem 5 receptes plenes de vitamines per recuperar la rutina després de les vacances i reprendre els hàbits quotidians de sempre amb les piles ben carregades.

5 receptes postvacances

Els plats que et proposem són receptes senzilles, saludables i plenes de sabors. Elaboracions salades, però també dolces, que t'aniran de meravella per recuperar forces durant aquests primers dies de setembre.

1. Amanida de tomàquet blau i sardines

Una amanida de tomàquet diferent de les que menges habitualment. El tomàquet blau és una fruita única amb antioxidants que pots combinar amb les sardines que més t'agradin. En aquesta recepta trobaràs les diferents variants de peix que pots fer servir, però com sempre diem, incorpora l'ingredient que més s'adapti als teus gustos i necessitats.

🍅 Recepta d'amanida de tomàquet blau i sardines
 

2. Pastís d'ametlla i figues

Fer una recepta saludable i deliciosa no és incompatible. És el cas d'aquest pastís d'ametlla i figues. Està clar que de pastís no se n'ha de menjar tant com de verdures, però de vegades també convé donar-se una alegria en forma de dolç. Aquesta recepta amb figues de temporada és la millor opció per endolcir la tornada a la rutina.

🍰 Recepta de pastís d'ametlla i figues
 

3. Crema de moniato

Les cremes són una manera d'allò més senzilla de preparar plats, tant freds com calents, saludables i gustosos. En aquest cas, una crema de moniato perfecta per al setembre. Si encara fa calor, te la pots menjar fresca, i si comença a refrescar, la pots escalfar i gaudir-la igualment en la seva màxima esplendor.

🍠 Recepta de crema de moniato
 

4. Mongeta verda amb carabassa i camagrocs

Una recepta de temporada amb bolets camagrocs, carabassa i mongeta verda. Com que la mongeta verda és amargant, el sabor dolç de la carabassa equilibra el plat. La intensitat en el sabor vindrà amb el bolet i, per descomptat, amb les espècies (pebre vermell i comí), que faran d'aquest "aparentment" avorrit plat, un atractiu i saludable entrant de temporada.

🎃 Recepta de mongeta verda amb carabassa i camagrocs

5. Amanida d'endívies, poma i formatge amb salsa de mel i mostassa

Per últim, però no menys important, un plat refrescant per aquells dies de setembre que semblen de ple estiu. L'amanida d'endívies és un plat saludable i gustós, amb tota la cremositat del formatge i el sabor exquisit de la salsa de mel i mostassa.

🥬 Recepta d'amanida d'endívies, poma i formatge amb salsa de mel i mostassa
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!