Fer-se el tàper és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar tots els tàpers de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

Els 5 tàpers de la setmana: pasta variada, sípia i més

Dilluns: Assortiment de pasta salada variada

Comencem la setmana amb una de les masses més utilitzades en pastisseria és la pasta salada. Es pot fer dolça (pasta brisa), i utilitzar per a fer tartaletes i postres dolços o es pot fer salada, i elaborar un quiche lorraine o una varietat de pastes salades d'aperitiu, etc. Es poden farcir de tot el que vulguis, òbviament. És una recepta perquè et posis creatiu i puguis fer mil i una varietats. A continuació, pots veure el pas a pas. 

🍝 Recepta d'assortiment de pasta salada variada
 

Dimarts: Sípia amb pèsols

Un plat senzill, nutritiu i deliciós, sense incloure mandonguilles. A més a més, també és un plat molt tradicional. Et recomanem aprofitar la temporada de pèsols frescos del Maresme perquè són una autèntica delícia i ja de passada fem una mica de país, que bona falta fa. D'altre banda, és una recepta molt saludable. En aquesta ocasió, ja tenim fet el brou de peix. Llegeix el pas a pas per fer-te un tàper exquisit per a dimarts.

🐟 Recepta de sípia amb pèsols
 

Dimecres: Cigrons amb cloïsses i llagostins

Sofregit, cigrons, llagostins i cloïsses. I poc més. Amb aquests ingredients pots elaborar un plat de festa extraordinari. No necessites ni fumet. Et garantim que t'encantarà. La recomanació de sempre, això sí: producte fresc. Tant els llagostins com les cloïsses han de ser de bona qualitat. Convé menjar llegum, i fer menjar llegum als nostres fills, ja que parlem de proteïna vegetal de qualitat, fibra, vitamines, antioxidants, poc greix, lliures de gluten, i com no, un producte molt econòmic i fàcil de trobar. Vaja, que les llegums són un superaliment. Som-hi!

🍽️ Recepta de cigrons amb cloïsses i llagostins
 

Dijous: Rossellones al vapor

Un tàper molt sorprenent i diferent. Com sempre, i més en aquest cas, és important que el marisc sigui ben fresc. A més, et recomanem ensumar per sobre les cloïsses per detectar si alguna d'elles està en males condicions. Pensa que una de sola pot fer malbé tot el conjunt i, un cop fetes, la mala olor encara és més notable. També és una bona pràctica llençar totes aquelles rossellones que tinguin cops, estiguin trencades o obertes. Normalment, utilitzem les rossellones per fer l'arròs o el suquet. Però en aquest cas hem volgut fer-les per documentar aquesta recepta tradicional. I ben bones han quedat, sí senyor!  Amb el mateix procediment de cocció pots fer els dàtils de mar, les tellerines o els musclos al vapor.

🍽️ Recepta de rossellones al vapor
 

Divendres: Pollastre guisat amb xampinyons

Acabem la setmana amb un plat d'aquells que ens cuinaven les nostres mares i àvies amb amor. D'ingredients senzills, de proximitat. No és complicat, però té la seva feina, només és qüestió de temps i ganes, com tot en aquesta vida. Si el fas el dia anterior millor, ja saps que convé deixar reposar els guisats un temps. Et proposem acompanyar-lo d'unes patates fregides tallades a quadradets, però pots posar-hi albergínia, pastanaga, espàrrecs verds o el que més t'agradi per a la guarnició, tot i que tampoc és necessària, ja que el pollastre se serveix amb els xampinyons. Paciència i veuràs com repetiràs aquesta recepta que agrada a grans i petits. Bon profit!

🍽️ Recepta de pollastre guisat amb xampinyons
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!