L'hummus tradicional és una pasta feta a base de cigrons que té una textura cremosa i similar a la del paté. Es pot menjar untada en pa, sucant-hi bastonets cruixents de pastanaga o afegint-lo en qualsevol recepta que se'ns acudeixi, des d'entrepans fins a amanides. És d'origen àrab, però es tracta d'un plat que els últims anys ha guanyat molta popularitat a occident. Avui us portem 5 maneres de preparar hummus que no coneixies i que de segur t'encantaran.

Com preparar hummus

Els passos per preparar qualsevol mena d'hummus són molt senzills. Per canviar d'un tipus a un altre, només cal canviar l'ingredient base que vulguem fer servir. Amb l'hummus tradicional de cigrons, haurem de barrejar: entre 300 i 500 grams de cigrons, 2 grans d'all pelats i el suc de 2 llimones. Ho passem a un processador d'aliments i ho triturem fins que ens quedi una pasta amb una textura cremosa. Ho tastem, corregim de sal i ja ho tindrem.

 Per canviar d'un tipus d'hummus a un altre, només cal canviar l'ingredient base que vulguem fer servir

5 receptes d'hummus que no coneixies

De llenties

La primera recepta és un hummus diferent del tradicional, però que manté l'essència de l'original. Aquest hummus no deixa de ser una pasta feta de llegums, però que en comptes de fer servir cigrons utilitza llenties per aconseguir un hummus amb un color més fosc i un sabor lleugerament diferent. Podem amanir-lo amb un raig d'oli d'oliva i un polsim de pebre vermell abans de servir-lo per potenciar-ne el gust.

De remolatxa

Si sou una mica més atrevits, però no voleu fer invents extravagants, aquest és el vostre hummus. El de remolatxa us permet tenir una pasta amb un color molt diferent del tradicional, d'una tonalitat lilosa intensa, però mantenint un sabor familiar i fresc. Podeu servir-lo amb unes llavors de sèsam per sobre i, si voleu, també podeu afegir-hi alguna herba aromàtica al vostre gust per donar-li un toc final més fragant.

De carabassa

Pugem un nivell més la dificultat. Aquest hummus de carabassa - ideal per preparar ara que som a la tardor - requereix un pas més que els que hem vist fins ara. Abans de triturar la carabassa al processador d'aliments, hem de posar-ne la polpa al forn a 200 graus durant 45 minuts. La retirem, esperem que es refredi i la triturem. Per amanir aquest hummus podem fer sevir tan llavors com oli i pebre, però com que es tracta d'una hortalissa de temporada, us recomanem que més que amb l'amanit, sigueu creatius a l'hora de combinar-lo amb un àpat (un dinar de castanyada, un sopar de bolets...).

De moniato i 'chimichurri'

Passem a l'hummus "internacional". Amb aquesta recepta podeu fusionar el tubercle català de tardor per excel·lència, el moniato, amb una salsa típica argentina feta amb espècies i vinagre, el 'chimichurri'. Per preparar-lo, haurem de fer primer l'hummus, d'una banda, i el 'chimichurri' de l'altra. Quan tinguem les dues parts a punt només cal barrejar-ho i amanir-ho de la manera que preferim. Aquest hummus té un sabor potent i característic, així que si voleu menjar-vos-el directament sense amanir podeu fer-ho sense por que us quedi insípid.

D'edamame

L'última recepta és un hummus més extravagant, elaborat amb llegums igual que els dos primers, però amb un origen una mica més exòtic. Estem parlant de l'edamame, una mongeta japonesa que aquí solem trobar en restaurants de sushi com a aperitiu per picar, però que podem fer servir sense problema per preparar un hummus a la japonesa.