A la gastronomia de casa nostra i al conjunt de l'Estat, els aperitius ocupen un lloc especial, sent sinònim d'alegria, trobada i gaudi. Aquestes delícies són molt més que una simple avantsala del menjar: representen un moment de sociabilitat i celebració. Des de les tapes tradicionals fins a les modernes creacions d'alta cuina, la varietat d'aperitius és infinita i cadascú ofereix una experiència única. A Catalunya, destaquen propostes com les famoses anxoves de l'Escala, el pa amb tomàquet i els embotits artesanals. Tampoc no hi poden faltar les olives, les patates braves, les croquetes i els seitons en vinagre. Cada regió aporta les seves especialitats, creant un ventall de sabors i textures que encanten locals i visitants.

7 aperitius per obrir gana que són meravellosos

A continuació, et portem la recomanació de set aperitius que són un petit tast i un reflex de la riquesa culinària i cultural del país, convertint qualsevol ocasió en un festí de sabors i un moment d'autèntica felicitat.

La bomba de la Barceloneta

El plat consta d'una mena de croqueta farcida amb patata, botifarra (en aquest cas botifarra negra de perol) arrebossada amb farina i un toc que encanta a tots els xefs: pa de panko per arrebossar, un pa ratllat japonès que està molt de moda i que ja trobaràs en qualsevol supermercat de barri. Acabarem la recepta amb un clàssic allioli i un toc de tomàquet.

🍴 Recepta de la bomba de la Barceloneta
 

Granjero

Un plaer absolut. Sobretot si només el tastes un o dos cops l'any. És clar, conté força calories i colesterol, però de tant en tant ens hem de donar algun caprici, no? D'aquells entrepans que gaudeixes de principi a fi.

🍴 Recepta de granjero
 

Vol-au-vent de bolets

Un altre invent, encara que segur que ja l'ha fet algú, perquè no té cap misteri el plat. És molt adient per presentar com a entrant o per fer un pica-pica en un vermut. De fet, no deixa de ser un platet i es podria dir fins i tot que forma part de la pastisseria salada. Serveix-lo calentó i, si vols, li pots fer una base amb una crema d'espàrrecs, o de moniato, o tirar alguna salseta de rocafort per sobre. Ja t'ho deixem a la teva imaginació.

🍴 Recepta de vol-au-vent de bolets
 

Hummus

Com ens agrada l'hummus. L'has tastat mai? Avui t'expliquem com fer el tradicional hummus, aquell deliciós puré de cigrons que pots degustar en qualsevol cuina libanesa, jordana, turca, marroquí o àrab en general. És molt senzill de fer i et recomanem que el provis de fer a casa almenys una vegada. L'hummus el pots utilitzar com a guarnició d'un altre plat o com a tapa acompanyat d'uns bastonets. 

🍴 Recepta d'hummus
 

Pasta de full amb pernil, pesto i formatge de cabra

Una altra tapa que l'aplicarem amb la salsa aurora. Un cop preparada també la salsa pesto, només caldran 25 minuts de rellotge per elaborar aquest recomanable plat. La base, feta amb la salsa aurora, us permetrà sucar una pasta de full farcida amb pesto i pernil dolç. Com a colofó, coronarem el centre amb un bon tall de formatge de cabra que caramel·litzarem amb un bufador.

🍴 Recepta de pasta de full amb pernil, pesto i formatge de cabra sobre salsa aurora
 

Empanada de pop

A casa sempre hem sigut d'empanades. Un cop fas una empanada, sabràs com fer totes les empanades i utilitzar el farciment que més et convingui. Aquesta, en particular, és una empanada gallega que incorpora talls de potes de pop i xoriço picant. L'empanada acabada de fer i calenta està molt bona, però també agrada menjar-la freda l'endemà, quan la massa s'ha estovat una mica. Bon profit!

🍴 Recepta d'empanada de pop
 

Seitons fregits

Pescaíto frito que diuen al sud, però obert i sense espina. El seitó fregit està molt i molt bo, sobretot si l'acompanyes amb un bon pa amb tomàquet. Pensa que és peix blau i, tot i que no deixa de ser un fregit, és molt necessari per a la nostra salut. Un cop fregits, els pots tirar unes gotes de llimona per sobre o també un raig de vinagre de vi cru (no massa) que els dona un toc formidable.

🍴 Recepta de seitons fregits
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!