Són tendència. Estan molt de moda i el menjar és descomunal. A preus relativament baixos, tret d'alguna excepció, són bars molt top de Barcelona que van obrir fa molts anys i d'altres molt més recents que s'omplen dia i nit. És un flux constant de fotos a les xarxes socials i ressenyes a Google que augmenten, encara més, la popularitat d'aquestes cases de menjars. A continuació, repassem els 7 bars de Barcelona que més ho peten actualment.
Els bars més top que són tendència a Barcelona
Bar Torpedo
Que el Bar Torpedo ja és tota una institució de Barcelona no és cap secret. Potser perquè té uns horaris que s’eixamplen fins ben entrada la nit (fins a les 1:30 h normalment i de dijous a dissabte, fins a les 3 h). Potser pels seus entrepans i hamburgueses. Potser per la cuina contínua. Potser per una de les millors seleccions de vins de tota la ciutat. Potser perquè, aquí dins, hi ha un sentit i una coherència. O potser, més aviat, per tot plegat.
📍 C/ d'Aribau, 143
Bar Bocata
És, probablement, el bar més de moda ara mateix a Barcelona. No hi ha dia en què les xarxes socials es farceixin de fotos dels plats del Bar Bocata. Tot i no comptar amb molta trajectòria, sembla que sigui un punt de trobada de tota la vida. Barra amb la cuina darrere i decoració retro molt de bar. Al matí, serveixen esmorzars de forquilla, entrepans boníssims i broqueta de truita ben sucosa. Per dinar i sopar, opcions com carxofes amb salsa holandesa, capipota o cigrons amb botifarra i calamars. A més, plat del dia al migdia. Per beure, molts vins per copes. Recomanable reservar ja que hi ha molt bon ambient i se sol omplir.
📍 Travessera de Gràcia, 86
Bar Bauma
Fa un any sortia publicada la notícia que el Bar Bauma tancava les portes per renéixer amb nous aires. Més moderns, renovats, nous aires i tocs diferents, però amb els mateixos plats tradicionals i lluitant per no perdre l'essència que va enamorar els barcelonins dels anys 80 i 90. Un repte difícil que jo no puc valorar per no viure aquella època, però que sí que puc confirmar amb les tapes i els plats casolans de tota la vida que conformen una carta molt breu, però amb ofertes de tots els colors i per a diferents gustos. Les tapes, les cassoles, els plats principals i les postres conformen una carta atractiva i uns preus que sorprenen positivament. El nou Bar Bauma eludeix les incorporacions massives, constants i avorrides que tots els nous locals ‘gastro’ de la ciutat copien en massa a les seves cartes. Un miratge il·lusionant.
📍 C/ de Roger de Llúria, 124
Bar Alegria
Aquest no és un bar normal. Dia rere dia s'omple de comensals i està ple a vessar. De dilluns a diumenge, dinars i sopars i sempre ple absolut. El Bar Alegria enganya a primera vista. Té una barra clàssica, amb l'ensalada russa, els seitons, les anxoves i les olives. Res que faci sospitar que, en realitat, a només un parell de metres, s'amaguen les ostres, les mandonguilles, les gambes, la sipieta cebada o una infinitat de plats que alegrarien el paladar d'un mort. Sense posar-se a investigar, només caldria donar una ullada a la seva espectacular carta de vins per adonar-se que el Bar Alegria no és un bar normal. Encara que això de normal sigui un concepte força discutible en ple segle XXI.
📍 C/ del Comte Borrell, 133
Glug Bar
De tota la llista és el que es difumina més entre bar i restaurant i el que pica més de preu. Tenim sort de ser mediterranis pel que fa a la cosa gastronòmica (i també per moltes d’altres). Ara bé: per algun motiu, les cuines mediterrànies, actualment, no se solen encreuar massa a casa nostra malgrat que tenim exemples reeixits, com el del restaurant Agreste i, d’obertura més recent, el Glug Bar. Comandat per la torinesa Beatrice Casella i el català Ivan Garcia, Glug és un restaurant i un bar de vins. O sigui, una formosa barra amb la bona pensada d’ocupar-la a banda i banda, amb una carta de vins amb càrrega de profunditat i una carta de menjar renovada. Hi pots anar a sopar o a fer un picar i uns vins, tot i que és possible que t’enredis de valent a la cadira perquè quan hagis tastat alguna cosa, en voldràs més i més.
📍 C/ de Viladomat, 289
Santornemi
La carta es divideix entre plats per picar, com ara les croquetes o els bunyols de bacallà, els caragols o els calamars a l’andalusa; els entrants, com l’esqueixada o l’escalivada, la sopa de temporada o els cigrons amb botifarra negra; els segons, on trobem la tripa i també el cap i pota, el fricandó i la galta, el braó de xai guisat, el peu de porc a la graella o els ous amb xistorra i patates. A banda, com a acompanyament, també s’hi poden afegir unes mongetes o unes patates fregides. O, fins i tot, una ració de samfaina. En definitiva, un temple de l’esmorzar de forquilla i dels migdies, amb una cuina del xup-xup i la traça del fet de sucar-hi pa i del dir: “si us plau, feliciteu les cuineres”.
📍 Av. de Sarrià, 17
Bar Fàbula
Un local petit, però amb moltíssima personalitat. No accepten reserves, sinó que és funció de l'ordre d'arribada. Ubicat al Putxet, encara no ha assolit l'any de trajectòria i ja és reconegut entre la clientela com un dels millors llocs d'entrepans de Barcelona. Al Bar Fàbula t'hi trobes amb els entrants clàssics de tota la vida com la croqueta de pollastre bresat o la de ceps, gildes o l'ensalada russa. Però el que els ha convertit en realment famosos és el rosbif, ceba crocant i salsa bearnesa, el de cansalada viada, carabassó en misso i poma o el sandvitx de milanesa de black angus i maiokimtxi o d'altres opcions com el biquini amb mantega d’herbes o el de gírgoles, pèsols i cogombre.
📍 Ronda del General Mitre, 243