Saps com fer un Manhattan correcte? O el favorit per a molts, el Negroni?  Alguns còctels estan tan arrelats al cànon de còctels que hauries d'intentar fer-los almenys una vegada i considerar memoritzar les receptes dels teus preferits. Sí, hi ha centenars de còctels clàssics. Però pocs tenen un veritable poder de resistència. Les que ho fan són begudes tan populars a l'era moderna com ho eren fa un segle (o dos). Sovint, a més, són la font d'inspiració per a desenes de persones, així que és bo familiaritzar-se amb els originals. Des de La Gandula d'ElNacional.cat et portem un recopilatori d'alguns còctels originals perquè puguis tastar i elaborar aquest estiu. Diferents ingredients, diversos sabors, però tots deliciosos. Aquí tens la nostra selecció.

🍻 5 cerveseries artesanes de Barcelona per als amants de la cervesa | MAPA

🍸 5 cellers de barri a Barcelona per visitar a cop de vermut aquest estiu

Còctels increïbles i originals per tastar nous sabors

Els còctels són combinats que van com anell al dit per a després d'un sopar amb amics i quan la temperatura acompanya per prendre'ls a la terrassa de casa o d'un bar. A més, hi ha aquella característica familiar i col·lectiva de preparar conjuntament un còctel i després beure'l amb una companyia excel·lent. A continuació, una llista per sortir dels còctels més clàssics i que puguis agafar noves idees i inspiracions.

1. Còctel Frankiss

Comencem aquestes recomanacions amb el còctel Frankiss. Els ingredients necessaris són una llimonada, coriandre, gingebre i chile tailandès. Per a la seva elaboració, ajunta tots els ingredients en una batedora i processa'ls. Comença a servir a poc a poc mentre es cola sobre un got amb abundant gel picat. Decora'l amb chile, coriandre i galetes. El reconegut bartender Diego Cabrera és un especialista en còctels sense alcohol o mòctels, com a ell li agrada anomenar-los, realitzats sense necessitat de coctelera. Frankiss és ideal per prendre en una festa baby shower, ja que està fet a força de llimonada, coriandre, gingebre, chile tailandès i xarop.

2. Còctel Mixture Guaraní

Amb una pinya natural, suc de yuzu, aigua de coco i mel de flors plots elaborar aquest còctel Mixture Guaraní deliciós. Per fer-ho, ajunta tots els ingredients en una batedora amb gel i processa-ho. Un cop fet, serveix-ho lentament mentre es cola i decora'l amb herbes de llimona, tires de gingebre i uns pètals de flors comestibles per donar color. I seguint amb la mateixa tònica dels seus ja cèlebres mòctels, Diego Cabrera proposa per a una festa infantil aquest saludable combinat elaborat amb fruites tropicals.

3. Coscorrón

Un còctel sinònim d'hòsties a la barra. De donar cops amb uns gotets plens de líquid que entraven en erupció i posaven en perill la integritat física del bàrman. Aquesta beguda és explicada per la influencer Esther Martínez al seu llibre 'Des de la barra' (Rosa dels Vents). Explica que el coscorrón el pots demanar de gustos variats, però tots tenen una característica comuna: els cops i l'erupció volcànica. Vodka, ginebra o tequila, un refresc gasós i un got de xarrup de 4 cl és tot el que et cal per elaborar-lo.

4. Còctel Waiting for the sunset

Waiting for the sunset significa, en català, 'esperant a la posta de sol'. Així que ja saps quin és el millor moment del dia per prendre aquesta beguda i acompanyar aquest còctel amb els darrers minuts de sol del dia. Un espectacle visual i gastronòmic al teu abast, ja que només necessites 5 cl de whisky Haig Club, 2 cl de vermouth blanc (sec), 1,5 cl de suc fresc de llima, 2 trossos de mango (3 cl suc de mango), 2 cl de suc de taronja natural i 1 cl de xarop de vainilla (o 1 cullerada de sucre de vainilla). L'elaboració no és gaire complicada. En primer lloc, barrejar tots els ingredients en una coctelera i agitar, servir en got baix o alt, i decorar amb herbabona, mango i dues fulles de pinya.

5. Pantera rosa

Tornant a una altra de les recomanacions de l'Esther Martínez, la pantera rosa és un còctel molt original. Casualitat o no, el nom d'aquesta beguda coincideix amb el del personatge animat nascut el mateix any que la Rosa i la Maria, les seves creadores. Un còctel que es va instal·lar a les barres de bars dels anys setanta i vuitanta. Què necessites per fer-lo? Llet, grosella o granadina i gel. Una altra variant que té aquest combinat és la grosella amb aigua.