És començar el mes de març, notar que els dies són més llargs i que les temperatures ja no espanten tant i les ganes de sortir i gaudir d'un dia fora de la ciutat augmenten de forma exponencial. Segur que no soc l'única amb ànsia per descobrir llocs nous, passejar lluny de l'asfalt i els cotxes, perdre'm en un poble ple d'encant i, per descomptat, donar-me un bon homenatge en un restaurant. I aquest serà l'objectiu d'aquest nou mes, conèixer nous pobles i menjar en aquests llocs en els quals tothom diu que sempre s'encerta.

Els 7 pobles de la Barcelona on millor es menja

Si vols compartir repte, et deixem 7 racons de la província de Barcelona per on pots començar. I no ho dic només jo, també National Geographic, un dels mitjans especialitzats en viatge més valorats i reconeguts.

Sitges

No és el que s'espera en parlar de pobles amb encant, però li deixem ser en la llista pel bon rotllo que encomana sol amb posar un peu pel seu passeig marítim. Aquesta és una aposta segura per menjar bé, sobretot si busques un bon arròs. Això sí, mentre que el tipus d'arròs pot generar discussions, del que no hi ha dubte és que el primer plat ha de ser sempre xató. Es tracta d'una amanida de mar molt típica de Sitges, i de la zona, i els seus ingredients principals són escarola, bacallà dessalat, seitons, tonyina, olives i una salsa amb base d'ametlles i avellanes que és per tornar-se boig.

Alella

La segona opció que ens dona National Geographic està a tan sols 15 minuts de Barcelona, a l'interior de la comarca del Maresme. Un dels seus grans atractius és el fet de poder passejar entre vinyes a un costat del mar. Una cosa que se't posi bé a tu i també al raïm amb què després produeixen uns vins exquisits. De fet, Alella pot presumir de tenir la Denominació d'Origen més petita, és a dir, que tastar-los és una cosa molt exclusiva.

Alella, localitat del Maresme / Foto: Maresme Guide

Vic

Ens perdem més a l'interior per visitar el poble que sona a embotits. Molt famosa és la seva llonganissa, però no l'únic que cal degustar en aquest poble, ja gairebé a la província de Girona. Això sí, després cremar tant menjar és fàcil, ja que el seu centre històric és ideal per a un passeig. Qualsevol ruta comença o acaba a la seva plaça Major, un gran espai porticat envoltada per edificis de diferents èpoques i estils, però que encara guarda el seu sabor medieval. En aquesta mateixa plaça, cada dissabte instal·len el mercat, una ocasió perfecta per aconseguir un bon botí de productes de la zona.

L'interior del restaurant Via en el municipi de Vic / Foto: Cedida

Vallromanes

Aquest petit poble que és molt popular entre els jugadors de golf, compte amb una ubicació privilegiada entre el Parc Natural del Montseny i el Parc Natural del Montnegre i el Corredor, per la qual cosa es converteix en el racó perfecte en el qual desconnectar de les presses. Per a National Geographic hi ha una raó més per anar a aquest poble, o, més ben dit, dos, Can Poal i 1497. Dos restaurants que cada dia compten amb millors crítiques i valoracions.

Sagàs

Tan petit que costa trobar-lo en un mapa a l'ús, però, tanmateix, destaca en un de tan important com el que elabora la guia Michelin. Els Casals, un petit restaurant ubicat en una preciosa masia, va aconseguir una Estrella i, de passada, va col·locar a aquest petit poble a tots els mapes del bon menjar.

L'exterior del restaurant Els Casals / Foto: Víctor Antich

Sant Martí Sarroca

D'entre tots els pobles del Penedès, National Geographic es queda amb aquest pel fet de tenir una Estrella Michelin, encara que cal reconèixer que a tota la zona la gastronomia és un deu. Sobretot, si la marides amb un bon cava de la zona. Anar-te'n de cellers amb uns bons amics és una quedada genial i si li poses una Estrella sempre serà millor.

Sant Fruitós del Bages

Situat a només 5 minuts de Manresa, la capital de la comarca, a aquest petit poble cal anar per conèixer el monestir de Sant Benet de Bages, conegut ara com a Món Sant Benet. Ha estat restaurat recentment per acollir la Fundació Alícia (presidida per Ferran Adrià). Una vegada allà, per no anar-se'n sense menjar, la revista especialitzada en viatges recomana L'O, un restaurant que fusiona el menjar tradicional amb tècniques d'avantguarda.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!