Quina meravella amb un ingredient poder fer tantes coses diferents i innovar de mil i una maneres. Sorprendre els teus convidats o deixar-te sorprendre amb un reguitzell de gustos increïbles quan vas a un restaurant és una de les millors sensacions gastronòmiques. I el culpable de tot plegat és l'arròs. I és que amb aquest ingredient base pots elaborar autèntiques receptes Michelin a casa teva. Només et caldrà anar al supermercat a agafar la resta d'ingredients i tenir paciència perquè l'elaboració pot ser complicada. A continuació, 7 receptes per introduir-te a l'arròs i al seu infinit món.
7 receptes d'arròs perquè prenguis nota abans no acabi l'estiu
Arròs amb abadejo i espinacs
Amb espines o sense, l'arròs amb abadejo i espinacs és un bon arròs. És un bon arròs però compte! No cometeu l'error de comparar-lo amb una clàssica paella de peix, carn o marisc. No té res a veure, i cal advertir-ho. Sembla una obvietat, sí, però quan dius a la gent que vas a fer un 'arròs' poden fer-se una idea molt diferent de la que aquell dia tens tu com a cuiner. Aquest plat es pot menjar al llarg de tot l'any, però especialment per Quaresma. I, per cert, l'abadejo és bacallà, no cal que ho busqueu al Google. Som-hi!
🍴 Recepta d'arròs amb abadejo i espinacs
Arròs caldós amb bou de mar
En aquesta ocasió, et portem una recepta espectacular! D'aquelles receptes que t'has de preparar amb temps, que cuines amb il·lusió i que acabes portant a taula amb un somriure d'orella a orella, quan tothom al·lucina i en parla meravelles. Un dinar per menjar sense presses, per gaudir amb tota la calma del món, i com no, amb un maridatge a l'alçada.
🥘 Recepta d'arròs caldós amb bou de mar
Arròs amb botifarra i 'xiitake'
Aquest és un arrosset molt interessant. Els ingredients, força econòmics, i l'elaboració no és pas complicada. En realitat es tracta d'un arròs melós, gairebé parlem d'un risotto. A més de triturar el sofregit, en un moment donat, hauràs de remenar una estona l'arròs, el que farà sortir el midó del gra, espessint-lo encara més. No cal dir que hi pots afegir tota mena de carn, com trossos de carn magra, daus de conill o pollastre o fins i tot peus de porc cuits. Respecte al bolet, ja saps que el xiitake és un bolet molt particular amb un gust molt característic. Per tant, pots fer servir altres bolets, i tant que sí, però llavors t'allunyaràs una mica de la singularitat d'aquest arròs.
🍴 Recepta d'arròs amb botifarra i 'xiitake'
Arròs amb cranc blau
Aquest arròs és d'aquells que tornen boig a més d'un! I és que el cranc blau, amb tota la seva controvèrsia, és molt apreciat a la cuina. Aquests crancs són ja una autèntica plaga a les nostres costes, especialment a la zona del delta de l'Ebre. Però no podem oblidar que aquest cranc també està acabant amb la població autòctona de cloïsses, musclos, altres crancs i peixos, el que alterarà la fauna (i la indústria) de la zona. És un animal extremadament agressiu (que no us enganxi un dit!) i es reprodueix de forma imparable (fins a un milió d'ous per posta). El sector de la pesca està intentant trobar un equilibri executant campanyes de sobrepesca i limitar així la seva població, el que resulta cada cop més difícil.
🥘 Recepta d'arròs amb cranc blau
Arròs basmati al curri amb ou escalfat
Una recepta d'aquelles que sé que agrada a tots. Una recepta feta amb arròs, que no falla mai, amb un toc asiàtic, que no falla mai, i com a colofó amb un ou per sucar-hi, que tampoc falla mai. Com passa amb totes les receptes que incorporen una gran quantitat d'espècies (curri en aquest cas), et recomanem que busquis el punt que més t'agradi. Si és temporada de pèsol fresc, es pot incorporar també, i bullir-lo prèviament amb uns anissos estrellats que li aportaran un fresc i agradable aroma.
🍴 Recepta d'arròs basmati al curri amb ou escalfat
Arròs de pastor
Aquesta és una recepta molt antiga i tradicional de la zona del Berguedà. Per fer aquest plat d'avui només necessites uns trossos de pit i falda de xai, un bon sofregit i l'arròs. Més fàcil no pot ser. No és el millor arròs del món, ja us ho avanço, però pels ingredients que porta entra molt bé. És un arròs que queda sec, però, si voleu, el podeu fer més caldós afegint-hi més aigua o brou.
Arròs negre amb petxines de pelegrí i gambes
El món dels arrossos desperta passions i, per acabar, ho farem amb aquest arròs negre amb petxines de pelegrí i gambes. L'allioli i la tinta de sípia són ingredients clau en aquest arròs. Si la sípia és de bona mida, amb una tinta en tens prou, altrament en necessitaràs dues. Podràs trobar sobres de tinta congelada al supermercat. I recorda que s'ha de coure bé la tinta, ja que diuen que és tòxica en cru. La que compris en sobres té un tractament i es pot consumir gairebé directament, però la tinta crua que s'extreu de la sípia o del calamar s'ha de coure, cosa que ja fem juntament amb l'arròs en el cas d'avui. Som-hi!