Pocs productes aconsegueixen posar a una taula d'acord a l'hora de demanar com ho fan les croquetes. Per això, no és estrany que tinguin un dia propi al calendari, el 16 de gener, i que fins i tot puguis comprar-te una tassa amb una frase tan motivadora com: "No li pots agradar a tothom. No ets una croqueta". El que és més complicat és aconseguir que et quedin tan riques a casa com les del teu bar preferit. I en el que s'acostuma a patinar no és a l'interior, aquí la massa no sembla tenir secrets i tot depèn dels gustos de cada un. El gran misteri és com aconseguir la textura exterior perfecta. Aquesta capa cruixent que amaga un mos cremós i no acaba trencada a l'hora de fregir-la.
Els 7 trucs de cuiner per fregir croquetes
Aquí van els millors consells perquè les croquetes et quedin perfectes. Apunta!
1. La clau és l'arrebossat
L'arrebossat és part de la clau i el procés consta de tres passos. Primer una lleugera capa de farina. Després es passa per ou ben batut. I s'acaba amb el pa ratllat. Aquí és important assegurar-se que totes les vores estan ben cobertes i acabar amb uns copets per rebutjar el pa que sobra.
2. El repòs
Deixa que reposin uns 15 minuts a la nevera abans de fregir-les. Quan les cobreixis, assegura't de col·locar-les en una safata en la qual puguin estar separades perquè no s'espesseixin i així s'eixuguin per complet.
3. Oli d'oliva suau
Aportarà el sabor just i és l'oli que millor suporta les altes temperatures. I és que sí, l'oli ha de ser molt calent, però sense arribar a cremar-se. No et despistis.
4. Quantitat generosa
La quantitat d'oli ha de ser generosa, ja que han de quedar pràcticament submergides. Per això, si no en fregiràs gaires, és millor oblidar-se de la paella i apostar per una cassoleta petita, amb la mateixa quantitat d'oli aconseguiràs molta més profunditat.
5. Per tandes
Afegeix les croquetes per tandes. Si llances totes alhora, la temperatura de l'oli descendeix ràpidament i pot ser que se t'obrin. I res d'utilitzar pinces o una forquilla per donar-los la volta. Sempre escumadora per no trencar aquesta capa en la qual tant estem treballant.
6. Llançar i segellar
Deixa passar un minut i dona-li la volta, així s'aconsegueix segellar tot l'exterior i serà més fàcil acabar sense que es trenquin. Una vegada estigui tot segellat, deixa fregir fins que adquireixin aquest to tan característic. Així t'assegures que tinguin la cobertura cruixent que tant agrada.
7. El paper absorbent
En treure-les de l'oli, col·loca-les sobre un paper absorbent i deixa que reposin uns minuts. Així no només trauràs l'oli que sobra, també que la part interna s'acabi d'escalfar i quedi més compacta encara.
Ara que vols posar en pràctica tots aquests trucs, només et queda el fet de pensar amb quin aliment les faràs. Pernil, pollastre, bacallà, gambes, formatge, bolets... A cuinar!