Per una vegada, la traducció literal explica a la perfecció el concepte. Menjar ràpid és aquell que està a punt al moment. El problema que és avui dia, sota aquest nom, englobem a tot el que és ràpid i poc sa. Pizzes, hamburgueses, hot dogs, pollastre fregit... que compleixen amb una condició més a part del que demanem i tenim, que són tremendament insanes. Perquè aquests plats estiguin a punt en minuts i, tot cal dir-ho, per personal poc qualificat, tant les pizzes com les hamburgueses es preparen en quantitats industrials molt lluny d'on te les serviran. I aquí hi ha el problema, en la quantitat de conservants, potenciadors de sabor i additius que s'afegeixen. Amb això també s'aconsegueix l'altra característica principal d'aquest tipus de productes, que són barats.

5 receptes per fer justícia al 'fast food'

Amb aquestes cinc receptes demostrarem que els plats més típics del 'fast food' tenen una versió sana i deliciosa. I així continuar gaudint dels teus plats preferits sense perjudicar la teva salut.

1. Nuggets de pollastre

Un bàsic, sobretot per als nens que pots preparar amb temps i deixar congelats. Necessites carn picada de pollastre (quan la demanis a la carnisseria digues-li al teu carnisser que afegeixi uns talls de pernil serrà o york) a la barreja i, ja a casa, afegeix unes culleres de formatge en crema. Assaona al gust i fes petites boletes per després esclafar-les i que adoptin la forma clàssica de nugget.

Un bàsic, sobretot per als nens / Foto: Pixabay

Per a l'arrebossat pots barrejar pa ratllat amb panko, que li donarà un toc cruixent. Una vegada els tinguis llestos, deixa que assequin uns minuts sobre paper cuina i congela. El truc que perquè es peguin i es facin una bola és congelar-los amb separació, per exemple, en un tàper ampli o directament sobre el paper de cuina al congelador. Quan ja siguin durs, pots posar-los en una bossa sense perill que s'ajuntin. (Això també et serveix per a les croquetes, per exemple). El dia que tinguis antull només has de posar-los al forn i llest!

2. Pizza

El plat més senzill de 'tunejar' perquè sigui saludable. Si no et vols embolicar amb la massa, compra una barra de pa fina, obre-la per la meitat, afegeix tomàquet juntament amb els teus ingredients preferits (no abusis del bacó i sí de les verdures) i remata amb un formatge de qualitat (res de les mescles per fondre). Uns minuts al forn i a divertir-se.

3. Hamburguesa sucosa

Aquí el truc és eliminar les salses, que és on més calories afegim. I amb què li dono aquest toc sucós i exitós perquè no quedi seca i avorrida? Amb guacamole. Així de fàcil i de saludable.

4. Xips de verdura

Aquest pica-pica entre hores o aquest bol que es col·loca al centre de la taula juntament amb unes begudes per passar la tarda amb amics el pot carregar el mateix dimoni o ser ple de nutrients interessants.

Una barra de pa fina per fer una pizza saludable / Foto: Pixabay

El meu favorit porta iuca, moniato, plàtan i pastanaga. Parteix-les totes molt fines, si comptes amb una mandolina molt millor. Deixa-les uns minuts en aigua perquè solen el midó i després asseca amb paper de cuina. Quan l'oli sigui molt calent, afegeix les verdures i deixa que es daurin. Afegeix sal al final i a divertir-se! Per cert, aquest oli es pot reciclar per a altres preparacions, ja que aquestes verdures no aporten gairebé sabor.

5. Crema de cacau casolana

Per a aquests antulls dolços, aquesta crema casolana és perfecta. Els ingredients són: 200 g d'avellanes torrades, 2 cullerades d'oli d'oliva, 6 dàtils (sense os), tres cullerades de cacau pur en pols i un vas de llet. Tritura les avellanes i després afegeix tots els ingredients. Passa per la batedora fins a aconseguir una massa homogènia i reparteix la barreja en la teva torrada preferida.