Les amanides salven vides i per això mereixen una mica de respecte i amor. Així doncs, deixem d'anomenar amanida només a aquestes fulles d'enciam envasat que barregem amb un tomàquet mal partit i una llauna de tonyina i intentem col·locar-les al lloc que es mereixen, a dalt de tot.
Per a això només cal fer-li un volt a la recepta bàsica/clàssica/avorrida que preparem tots els dies que no tenim ni ganes ni temps de fer una altra cosa. Amb nous ingredients passarà de ser una amanida fada a un plat que voldrem repetir. I sense perdre aquesta frescor i aquesta etiqueta de sana que tant ens agrada.
Aquí van nou ingredients que pots afegir a la teva pròxima amanida i assaborir-la amb ganes.
- Brots. La base no sempre ha de ser aquest enciam envasat que no té gust de res. Una mica de ruca, alguns espinacs, un pocs dels sempre deliciosos canonges o fins i tot el toc amarg de l'escarola o les endívies. Només amb aquest canvi ja lluirà una altra cara.
- Fruits secs. El toc "crunchi" sempre sorprèn i s'agraeix. A més d'aquesta barreja de textures, el sabor que aporten és gairebé tan deliciós com punts puja el plat en l'escala nutricional. Els més senzills de combinar són les nous i els anacards.
- Quinoa. A més de donar-li aquest toc "modernet" al teu plat, també aconseguiràs que sigui molt més sadollant, solucionant així el principal problema que es pateix quan es menja una amanida, que es té gana de nou als 5 minuts.
- Remolatxa. Les seves propietats nutricionals són excepcionals, però el que més aporta a una amanida és color i això es tradueix que és molt més desitjable. El seu sabor és fort, per la qual cosa es recomana començar afegint-ne poc i fer-ho en trossos petits.
- Fruites. I no només per estalviar-nos les postres, també perquè s'aconsegueixen nous sabors i textures que aconsegueixen que el plat sigui molt més atractiu. La poma casa fenomenal amb el formatge de cabra, la mandarina juntament amb les nous i la pinya refresca les que són més seques com les que inclouen pasta.
- Tropical. Les fruites tropicals es mereixen un apartat destacat ja que, en aquest cas no es tracta de decorar o sumar, sinó que són les autèntiques protagonistes. A l'amanida més bàsica li afegeixes uns trossos de papaia o de mango i ja tens un plat totalment diferent i tan desitjable que segur que algú punxa del teu bol.
- Llagostins. Poden ser calents o simplement cuits i freds. A més de donar-li aquest toc luxós que tant aixeca l'ànim un dimarts a l'hora de menjar, també aporta proteïnes de qualitat, per la qual cosa tenim un menú complet al mateix plat.
- Tonyina marinada. O salmó. Uns daus de qualsevol d'aquests dos peixos amb un amaniment que pot ser des de soja a llimona aconseguirà elevar la teva amanida a menú de restaurant de luxe. Això sí, en aquest cas no és recomanable que l'amanida estigui temps sense refrigerar així que només valdrà quan la consumeixes res més preparar-la.
- Carbassa rostida. Acabarem amb el nivell ben alt. És cert que implica més feina, però també és veritat que aquesta mateixa carbassa, una vegada rostida, ens pot servir per a moltes preparacions. A més, la textura i el color que aporten... Són de deu. I una cosa més, ja que rosteixes carbassa, fica també al forn uns pebrots. D'aquesta amanida estaràs tan orgullós que fins i tot pujaràs una foto a les teves xarxes socials.