Vols receptes per preparar aperitius de Nadal gustosos, originals i, el més important, fàcils i senzills de fer? Doncs has vingut a l'article adient. Estem a un pas de les festes de Nadal, unes celebracions que es caracteritzen per reunir la família i els amics, passar una bona estona junts i compartir diferents plats a taula. La gastronomia té un paper molt important aquestes dates, ja que sempre hi és present i omple les cases d'aromes, colors i sabors. Sabem que no és fàcil pensar tantes receptes per a tots aquests dies festius, sobretot, plats que agradin a tothom i que, a més, estiguin a l'altura d'aquests dies tan assenyalats. En el menú nadalenc, els aperitius hi tenen un paper molt rellevant, ja que són els encarregats de donar la benvinguda als convidats i d'obrir boca mentre es preparen la resta de plats. Per això, a continuació us proposem 7 idees infal·libles d'aperitius molt nadalencs per triomfar a taula. A més, n'hi ha per tots els gustos i tipus de convidats: vegans, celíacs, petits... Som-hi!

🌟 5 receptes de Nadal fàcils i ràpides per triomfar

 

1. Piruletes de parmesà, molt divertides!

Aquestes piruletes de parmesà, a més de ser molt divertides i poder-les preparar amb els petits de casa, són un bon aperitiu de Nadal per sorprendre tothom. Només necessites formatge parmesà ratllat o en pols i escuradents llargs. Preparar-ho és molt fàcil: escalfem el forn 15 minuts a 200 graus i mentrestant preparem les piruletes. Col·loquem en una safata paper de forn i els escuradents a sobre. Amb l'ajuda d'un motlle rodó, col·loquem el formatge parmesà al voltant de l'escuradents fent una forma circular de 'piruleta'. A la zona del pal de fusta hem de posar més formatge perquè s'enganxi bé i no se'ns trenqui. Deixeu una mica d'espai entre les piruletes perquè si no quan el formatge es fongui s'ajuntaran. Fornegem a 170 graus uns minuts, sense perdre de vista les piruletes perquè el parmesà es crema molt de pressa. I ja teniu les vostres piruletes!

Piruletes de parmesà / Foto: Contacto Cocina
Piruletes de parmesà / Foto: Contacto Cocina

🥗 Menú de Nadal vegà: alternativa d'aperitius, principal i postres

 

2. Cistella de cherry amb perles de mozzarella, triomfaràs segur

A qui no li agrada la combinació de tomàquet i mozzarella? Nosaltres ho sabem, a ningú! Aquest petit aperitiu es guanyarà els cors dels vostres convidats. Segur que més d'un us demana la recepta, que és molt senzilla. Tan sols necessitem tomàquets cherry, perles de mozzarella, olives negres i fulles d'alfàbrega fresca, que es poden trobar en qualsevol supermercat. Tallem els cherris per la meitat i els buidem amb cura de no trencar-los. Agafem les perles i les tallem per la meitat, ja que els cherris són petitons (depèn dels que compreu). Les col·loquem en l'interior del tomàquet i, amb l'ajuda d'un escuradents, punxem el tomàquet i hi afegim una oliva a la punta. Per sota hi posem una fulla d'alfàbrega com si fos un platet. I ja ho tindríem. Fàcil, oi? Ara només queda posar un pessic de sal i un raig d'oli per sobre.

Cistella de xerri amb mozzarella, oliva negre i alfàbrega / Foto: Catering Barú
Cistella de cherry amb mozzarella, oliva negra i alfàbrega / Foto: Catering Barú

3. Canapè tricolor, l'aperitiu de Nadal que agradarà a tothom

Aquest canapè té tres colors: blanc, taronja i groc. D'aquí el seu nom. És molt senzill de fer i sempre triomfa a taula. Amb tan sols un mos sentiràs tots els sabors de cada ingredient, que explotaran en boca provocant tot un festival de gustos diferents que encaixen molt bé. Els ingredients són molt bàsics: maionesa, surimi i ou dur. Res que no tinguem tots a la nevera. I els canapès, és clar! El que hem de fer és picar el surimi amb una batedora fins que quedi ben esmicolat. Quan ho tenim, ho barregem amb la maionesa i ja podem preparar el canapè: la base, una cullerada de maionesa i ou dur per sobre a dauets petits per decorar. Preparats per triomfar amb aquest aperitiu de Nadal?

Canapè de maionesa i surimi / Foto: Pixabay
Canapè de maionesa i surimi / Foto: Pixabay

4. Glopet de crema de carxofa, per sorprendre els convidats

Aquest entrant sorprendrà els convidats de bon grat. La crema de carxofa no és gaire comú, però està boníssima, i la forma de presentar-la donarà molt de joc. En comptes de servir-la en un bol, la posaràs en un got més o menys gran (al gust) per prendre-la com si fos un batut. La sorpresa se l'enduran quan vegin que és una crema de carxofa. Per preparar aquesta delícia necessites 4 carxofes, 3 cebes petites, 1 patata, brou de verdures, oli d'oliva, pebre i sal. Netegem les carxofes de les fulles exteriors i les enrossim, juntament amb la patata i la ceba. Quan s'han daurat una mica les verdures, incorporem el brou fins que ho cobrim tot, i bullim fins que s'estovin les verdures (per saber si la carxofa està feta s'ha de punxar el cor i veure que estigui tou). Ara, només hem de triturar tots els ingredients i assaonar amb un raig d'oli, pebre i sal. A divertir-se!

Crema de carxofa / Foto: Unsplash
Crema de carxofa / Foto: Unsplash

5. Minipizzes d'albergínia, per als petits de casa

Aquestes minipizzes d'albergínia agradaran als més menuts de casa. A més, us poden ajudar a preparar aquests saborosos aperitius de Nadal. Les tindreu llestes en pocs minuts. La base de la pizza serà l'albergínia, que tallarem a rodanxes. Abans de muntar la pizza, la passarem per la paella per enrossir-la una mica. Quan ho tenim, muntem les nostres mini pizzes. Podeu fer-la al gust, nosaltres us recomanem que les tasteu amb tomàquet, formatge, ceba i pebrot vermell a dauets. Les poseu 10 minuts al forn a 200 graus i ja les teniu llestes per gaudir en família.

🍪 Les 7 galetes de Nadal per degustar les delícies dolces més populars d'arreu del món

 

Mini pizzes d'albergínia / Foto: Philippe Saez
Mini pizzes d'albergínia / Foto: Philippe Saez

6. Canapè de salmó fumat, el rei absolut dels aperitius de Nadal

Aquest canapè és dels típics que quan el poses a taula s'acaba al moment. Una marea de mans apareixerà de cop quan els serveixis per agafar-ne un i no quedar-se sense. Per això, et recomanem que en facis més del compte. Sempre hi ha algú que vol repetir. Tan sols necessites la base dels canapès, que els pots trobar a qualsevol supermercat, formatge fresc, salmó fumat i cibulet. A la base posem una mica de formatge fresc i a sobre, un petit tros de salmó fumat. I per decorar i donar-li més de color, una mica de cibulet fresc tallat. Espectacular!

Canapè de salmó / Foto: Pexels
Canapè de salmó fumat / Foto: Pexels

7. Vaset de mango amb gambes, el més elegant de la nit

Aquest entrant és molt fresc i aporta sabors exòtics que us faran triomfar la nit de Nadal. I com la resta d'aperitius, és molt senzill de preparar. Tan sols necessitem mango, gambes petites i ceba. Comencem! Primer pelem les gambes, les netegem el màxim possible i les talles a quadradets. Fem el mateix amb el mango i la ceba. Barregem els tres ingredients i col·loquem una cullerada en un recipient petit o vaset. Per decorar hi podeu posar unes fulles de ruca. El contrast és explosiu i sorprendreu els vostres convidats! Si voleu, també ho podeu presentar en un plat. Això ja ho deixem al vostre gust.

Mango amb gambes i ruca / Foto: Dani
Mango amb gambes i ruca / Foto: Dani

Si després de preparar aquests aperitius de Nadal fàcils i ràpids per triomfar i sorprendre els teus convidats tens ganes de descobrir altres plats boníssims per cuinar-los a casa, en l'apartat Recomanacions de La Gourmeteria en trobareu de molt variats i fàcils de preparar. Mira quins aliments tens a casa o quin plat et ve més de gust provar i continua cuinant i aprenent entre els fogons cada dia!