La matinada del pròxim diumenge 31 de març tocarà avançar una hora els rellotges. A les dues passaran a ser les tres i donarem la benvinguda a l'horari d'estiu. Un canvi d'hora que es fa per raons d'estalvi energètic i que de vegades ens pot portar una mica de corcoll a l'hora d'acostumar-nos-hi. Per intentar pal·liar-ne una mica els efectes, avui portem 5 receptes saludables per adaptar-se al canvi d'hora.

🥬 Amanida d'espinacs, formatge de cabra i maduixes
 

Fruita, verdura i làctics, un conjunt lleuger i nutritiu ideal per un dinar a l'oficina. Un problema recurrent a l'hora de preparar receptes saludables és que ens pensem que només les podem fer a casa i ens queixem de no tenir temps. Però preparar una amanida fresca i endur-se-la en una carmanyola a la feina és una solució tan senzilla com eficaç per gaudir d'aquesta amanida d'espinacs. És important consumir fibra i vitamines perquè el nostre cos tingui energia durant el dia i no ens sentim cansats a causa del canvi d'hora. 

🌰 Crema de castanyes
 

La castanya és un aliment calòric, però amb greixos saludables que aporten energia. L'avantatge de la castanya és que malgrat ser un fruit sec, té molta més aigua que la majoria d'aliments d'aquest tipus, cosa que permet cuinar-la de diferents maneres. Una de les més divertides és la crema de castanyes, que ens permet jugar amb la textura, el color i el sabor de la castanya per elaborar una recepta perfecta per al canvi d'hora. 

🫛 Saltat de faves a la catalana
 

Els llegums se solen menjar o bé en guisats pesats, o bé en amanides de forma molt lleugera. Aquest saltat de faves a la catalana aporta el millor dels dos mons. Un plat principal molt nutritiu, però que no arriba a ser pesat. Per adaptar-se al canvi d'hora convé fer menjades lleugeres, idealment cinc al dia. Els menjars copiosos ens poden provocar son, la pitjor enemiga per l'adaptació a un nou horari. Fer migdiada fa que el nostre ritme de son es trenqui i ens costi més ser productius durant el dia.

 És important consumir fibra i vitamines per a que el nostre cos tingui energia durant el dia i no ens sentim cansats a causa del canvi d'hora

🥣 Sopa jardinera
 

Amb l'horari d'estiu arriba, inevitablement, la calor. I que millor per combatre la calor que una bona sopa fresqueta. Aquesta sopa jardinera és una bona opció per fugir de la calor, però també per consumir els nutrients i les vitamines necessaris per mantenir-nos saludables. Es prepara amb verdura picada fineta i una pasta petita, però tant és si feu servir més o menys pastanaga, porro, pebrot o tomata. El més important en aquesta sopa és que feu servir verdura de l'hort o del mercat de confiança i que us la prengueu ben fresqueta.

🎃 Mongeta verda amb carabassa i camagrocs
 

L'última proposta és un plat amb carabassa i bolets molt fàcil de preparar. No es tracta només d'un plat nutritiu i saludable sinó també d'una recepta versàtil i sabrosa. La carabassa i els camagrocs complementen en textura i sabor una mongeta que podeu cuinar més crua o més cuita. Una manera fantàstica de menjar verdura que podeu combinar amb altres bolets per obtenir un resultat similar però amb matisos diferents. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!