Aprofites qualsevol excusa per degustar una hamburguesa o un frankfurt? Et perden els típics macarrons amb formatge i fins i tot et fascinen les famoses cremes o sopes en llauna? Està clar que el teu menjar favorit és el conegut com a americà, però et passa el mateix amb els esmorzars? A l'altre costat del bassal el dia comença amb una bona ració de calories i asseguts a la taula. Res d'un cafè amb unes galetes. Allà no hi ha xurros, ni torrades amb tomàquet untat.
Però hi ha esmorzars molt més elaborats i plens de sabors intensos amb què començar el dia amb molta energia. Si et torna boig el menjar americà, has de tastar aquestes cinc propostes que et portem. Almenys en cap de setmana, quan tinguis temps de submergir-te a la cuina per donar-te aquest tiberi.
5 esmorzars que no poden faltar en els teus matins
El complet i sempre amb ous
Aquest ingredient mai no falta i sempre va per duplicat. És a dir, si ho vols a la planxa, que siguin dos. I el mateix si són regirats, l'altre gran clàssic sense el qual als Estats Units poden concebre començar el dia. Els companys d'aquests ous són bastant fidels, començant pel bacó, molt torrat i cruixent, les salsitxes i, per rematar, unes mongetes o fesols. Un plat atapeït de calories que has d'acompanyar de cafè per no caure en la temptació de llançar-se la migdiada després.
Pancakes
Juntament amb ous, aquestes truites de massa molt esponjosa són un bàsic. Tant que fins i tot poden aparèixer al mateix plat per a aquells que busquen el contrast del dolç amb el salat. Pot ser que sigui l'element de l'esmorzar més conegut i, per això, fins i tot al nostre país, és fàcil trobar massa ja envasada per a només haver de donar-li forma i passar-la per la planxa. Per sobre pots afegir una mica de sucre o xarops de tots els sabors que imaginis. Si li sumes unes peces de fruita serà igual de típic i semblarà una mica més saludable.
French Toasts
La seva versió de les clàssiques torrades que s'apropa a una torrada. I és que no són cap altra cosa que una llesca de pa amarada en llet amb sucre que després es passa per ou i es fregeix en mantega. Després es pot empolvorar una mica de sucre llustre i canyella i afegir alguns trossos de fruita, com a plàtan i maduixes.
Bagel
La gràcia d'aquest plat és el pa. Es tracta d'un brioix amb un forat en el centre la massa del qual és molt més densa, per la qual cosa la seva molla és compacta. El farcit? Admet els ingredients que més t'agradin, però, si vols el típic esmorzar "made in EUA", aposta pel formatge fos i no t'oblidis del bacó i els ous remenats, que sempre van amb tot.
Waffle
No només de tortitas viuen als Estats Units, encara que podrien. Els waffels són la seva versió de la clàssica gofra tan famosa a Bèlgica. I com no, igual combinen tant amb ous remenats i una mica de carn com amb melmelades i fruites. O tot junt, que no hi ha cap esmorzar més americà que el que arreplegui dolç i salat a cada mos.
Després de llegir totes les opcions no preguntis per calories i sí per "quin fem demà?".
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!