En l'àmbit de la gastronomia la imaginació no té límit, és un fet. Com també ho és que en l'era de les xarxes socials l'aparença hagi superat al criteri únic del sabor. El cafè latte és una de les tendències dels últims anys, i no hi ha cafeteria que es resisteixi a preparar-lo. És molt més que el cafè amb llet italià, ja que requereix una tècnica i mesures específiques que, dutes a terme a la perfecció, es tradueixen en una beguda calenta irresistible i realment deliciosa.
I si durant l'estiu preferíem les begudes fredes, ara no hi ha excusa: l'arribada de la tardor i la baixada de les temperatures ens convida a preparar-nos tes i cafès calents per seguir la jornada o per acompanyar la lectura d'un bon llibre a casa.
Més enllà de la versió més clàssica, aquesta beguda permet moltes adaptacions que combinen el gust amarg del cafè i les seves propietats antioxidants amb diferents sabors i aromes per a tots els paladars.
La versió clàssica, preparada amb espresso, no és més que cafè finament molt, llet escumosa a entre 65 i 70 graus de temperatura i dues dosis d'espresso amb uns 20 gr de cafè mòlt en cada dosi. Una vegada preparat l'espresso, és el moment d'abocar la llet escumada i decorar-lo amb gràcia. I no hi ha més secret!
Fa unes setmanes parlàvem dels increïbles beneficis del te matcha per tornar a la rutina amb força: a més de les seves propietats antioxidants, el seu alt contingut en L-Teanina ens proporciona energia de forma totalment natural. Per adaptar-lo al món latte, n'hi ha prou amb barrejar-lo amb llet vegetal o de vaca al gust. I si no volem deixar de banda el sabor del cafè, hi ha marques que comercialitzen el te matcha barrejat amb el cafè. Formen una unió irresistible!
Si tens un compte d'Instagram és impossible que no coneguis el pink latte, el cafè rosa que triomfa a les xarxes socials dels més joves. El millor d'aquesta versió, més enllà del seu color rosa pastel, és que pot prendre's amb o sense cafè, quedant boníssim de les dues maneres.
Què és exactament el pink latte? Una beguda composta per llet vegetal a elecció, una culleradeta de remolatxa en pols, una altra d'essència de vainilla i un toc de canyella perquè tingui un sabor més aromàtic. I la veritat és que no necessita més: pot prendre's en fredo en calent, i és una opció genial per prendre vitamina C, àcid fòlic, potassi i tota la resta de propietats de la remolatxa. És més, la naturalesa de la remolatxa aporta a aquesta beguda certa dolçor, dada important per als que, malgrat la innovació de la mescla, prefereixin preservar al màxim el sabor del cafè.
Quant a ingredients és igual que el cafè latte clàssic, però canvia la composició i l'ordre dels ingredients quan el preparem. En aquest cas, el truc està en començar amb la llet calenta escumada, sobre la qual s'aboca lentament l'espresso per, finalment, afegir una capa més d'escuma de llet perquè quedi un cafè a tres capes.
I per als més atrevits que busquen un sabor diferent sense deixar de banda l'essència del cafè, el cafè latte amb vainilla i gingebre és ideal per als dies freds. Per preparar-lo i gaudir de les propietats del gingebre només haurem de col·locar un quart de culleradeta de gingebre molt en una tassa, afegir cafè i llet al gust i acabar amb una goteta d'essència de vainilla. I per als amants del dolç, el xarop de caramel o d'atzavara és perfecte per donar-li el toc especial a aquesta beguda.
Finalment, no pots deixar de degustar el cúrcuma latte, de to daurat i elaborat amb llet vegetal, nou moscada, canyella, una cullerada de cúrcuma en pols, una mica de pebre molt i mel.