Ja tens pensats els entrants pel teu menú de Nadal? Si no és així, ja et pots despreocupar perquè precisament et volem donar una mà al respecte. I és que aquests plats s'han de pensar bé, no estem parlant d'un sopar qualsevol. Parlem, al cap i a la fi, de celebracions nadalenques, aquelles tradicionals reunions familiars al voltant de la taula on es comparteixen anècdotes, records i els moments viscuts al llarg de l'any. En aquestes trobades, la gastronomia té un pes molt important, ja que omple la casa d'aromes i sabors en les nits més especials de l'any. Triomfar amb les receptes no és fàcil, i menys quan tens a tants i tan diversos convidats a taula. Però per això no cal preocupar-se, perquè a continuació us portem tres entrants de Nadal que us convertiran en tot un xef. 

💥 7 aperitius de Nadal fàcils de fer per triomfar a taula

 

1. Steak Tartar, llest en 15 minuts

Un entrant de Nadal molt senzill de fer i amb el que sorprendràs els convidats. Per a dues persones necessites 300 grams de vedella picada, una ceba, 15 grams de tàperes, mostassa de Dijon, salsa Worcestershire i un ou. Piquem la ceba i les tàperes. En un bol, barregem aquests dos ingredients amb la carn de vedella picada, la mostassa, la salsa, una mica de sal i pebre. Cobrim amb paper transparent i refrigerem durant 15 minuts. Quan emplatem, col·loquem el rovell d'un ou per sobre. Ja ho tenim! Podem acompanyar-lo d'unes torradetes cruixents de pa. 

Steak Tartar / Foto: Pexels

2. Tapa de patata, triomfaràs segur

Amb aquest entrant de Nadal triomfaràs segur: és bo, fresc i variat. Per a cada plat necessites una patata bullida mitjana, un ou bullit, pebrot del piquillo vermell, bonítol del nord, espàrrecs blancs i una ceba gran per a la vinagreta. Començarem per l'amaniment, ja que necessita una hora de refrigerat. Piquem la ceba amb la picadora i afegim oli d'oliva, una petita cullerada de vinagre i sal. Batem, cobrim amb plàstic transparent i guardem a la nevera. Ara muntem la tapa en el següent ordre: a la base posem la patata bullida tallada a rodanxes (tres per persona), a sobre l'ou tallat finet, dos pebrots del piquillo, una peça de bonítol del nord, dos espàrrecs blancs i, per últim, la vinagreta de ceba.

Tapa de patata / Foto: Juana Risuerto

3. Pastís de salmó, un entrant de Nadal molt senzill de fer

Si vols assegurar la nit, et proposem aquest pastís de salmó. Més d'un convidat voldrà repetir. Per preparar-lo has de comprar 300 grams de salmó fumat, un paquet de pa de motlle sense crosta, gambes cuites salades, mitja ceba dolça, tonyina, olives verdes, enciam, surimi, blat de moro i maionesa. Primer, barregem tots els ingredients del nostre pastís en un mateix recipient, escorrent bé el líquid perquè no quedi aigualit: la tonyina, la ceba, les olives, el surimi, les gambes, l'enciam, el blat de moro i la maionesa (tot tallat a trossets). Tapem i reservem a la nevera. Ja podem muntar el pastís: aixafem amb un corró el pa de motlle perquè quedi ben llis damunt de plàstic transparent (així després serà més fàcil enrotllar-lo), incorporem la barreja i enrotllem ajudant-nos amb el plàstic perquè quedi ben compacte i no se'ns destrossi. Untem amb la maionesa i decorem amb el salmó fumat per sobre.

🌟 5 Receptes de Nadal fàcils i ràpides per triomfar

🍪 7 galetes de Nadal per degustar les delícies dolces més populars del món

 

Pastís de salmó / Foto: Ahumados Domínguez

Ja sabeu quin entrant us ve més de gust preparar per sorprendre els vostres convidats per aquest Nadal? Trieu el que trieu, encertareu segur. Si després d'elaborar aquestes receptes necessites més idees de plats per aquestes festes, a la secció Recomanacions de La Gourmeteria d'ElNacional.cat, en trobaràs de molt variades, fàcils i ràpides de fer amb les que et convertiràs en tot un xef professional.