En ple mes de gener, fa fred i ve de gust quedar-se a casa amb una manta i una sèrie. I a l'hora de dinar, tot i que de vegades fa mandra posar-se a cuinar, no hi ha res millor que tenir un plat calent a taula amb alguna recepta tradicional, de les que et restaura l'estat d'ànim i t'escalfa de seguida. Aquests són els plats i aliments que t'ajudaran a entrar en calor els dies de fred.

Fa fred! Aliments per entrar en calor

Fideus tradicionals a la cassola

Està demostrat que els fideus a la cassola es fan de diferent manera a totes les famílies. Potser hi ha lleugeres variacions, amb pebrot verd o vermell, amb xoriço o sense, amb fetge de pollastre o sense, amb aigua, amb brou o amb pastilla de caldo precuinada. Però independentment de com els preparis, els fideus a la cassola de tota la vida són sempre una recepta deliciosa per retrobar el teu nen interior, el qui gaudia de la recepta que feia l'àvia en dies de pluja i fred d'hivern. Un antídot contra el fred de primera categoria.

🍝 Recepta de fideus tradicionals a la cassola
 

En ple mes de gener, fa fred i ve de gust quedar-se a casa amb una manta i una sèrie. I a l'hora de dinar, tot i que de vegades fa mandra posar-se a cuinar, no hi ha res millor que tenir un plat calent a taula

Potatge d'espinacs i cigrons

Un plat que cada hivern no pot faltar a casa. És boníssim, tant per a grans com per a petits. Una manera ideal, a més, d'introduir els més menuts al sempre complicat món de les verdures i els llegums. És un plat de temporada molt gustós gràcies a l'aportació dels espinacs frescos. Una recepta que té el bo i millor de la sopa, del trinxat i d'un plat de verdures saltades. Sabor, escalfor, confort i la satisfacció més pura de fer un plat senzill amb un resultat d'una altra galàxia.

🥣 Recepta de potatge d'espinacs i cigrons
 

Pèsols amb mandonguilles

O mandonguilles amb pèsols, com més t'agradi. Una recepta més que tradicional. Si pots, fes les mandonguilles. El resultat és estratosfèric si el compares amb les que puguis comprar al supermercat. Aquest plat ho té tot: carn, llegums, salsa i sabor. Serveix-te una ració, acaba't les mandonguilles i els pèsols, escura bé la salsa amb una bona llesca de pa, i en un moment, t'hauràs convertit en la persona més feliç del món. Perquè no cal res més que un bon plat de mandonguilles per a fer passar el fred i dibuixar-te un somriure a la cara.

🧆 Recepta de pèsols amb mandonguilles
 

A més d'aquestes recomanacions, sempre pots obrir el rebost i la nevera i inventar-te una recepta al teu gust per entrar en calor de la manera que més t'agradi. El que sempre dona millor resultat és un bon guisat a foc lent, una recepta amb salsa per sucar-hi pa o un caldo calent amb tot el que li vulguis afegir. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!