Sí! És adequat i l'opció més recomanable per molts motius, tant estètics com pràctics i fins i tot relacionats amb la salut. Fruita seca, patates fregides, galetes dolces o salades, adobats, xips casolans o industrials... en definitiva tots aquests productes que treus per acompanyar un refresc tant si eestàs sol com quan venen visites. Tots sabem que els snacks mai no han de faltar a casa, encara que a l'hora de guardar-los no sempre està clara quina és la millor opció.

Per què has de guardar els aperitius en pots de vidre

Al paquet només apareix una curta indicació: "guardar en una zona seca i fresca". Però no diu res del recipient més apropiat ja sigui per allargar la seva vida i conservar-los més temps o per preservar les seves qualitats. Els pots de vidre són la millor opció i aquí van les raons per les quals has de canviar ja.

Comoditat

Els recipients de vidre són fàcils de netejar, d'emmagatzemar i de reutilitzar. Igual com per als snacks, els pots de vidre són ideals per a la pasta, l'arròs, els llegums, la farina o el sucre. No hi ha res més còmode per omplir i també per agafar la quantitat que desitges i tornar a tancar.

Organització

A més de la netedat visual que proporciona un rebost ple de pots de vidre, aquest ens deixa veure fàcilment què tenim i quina quantitat de cada un dels productes queda. Adeu a capses que apareixen buides, a aquestes bosses arrugades que només contenen molles o, el que és pitjor, que es queden al fons del moble i ningú no les recorda fins que han caducat.

És adequat i l'opció més recomanable per molts motius, tant estètics com pràctics i fins i tot relacionats amb la salut. Fruita seca, patates fregides, galetes dolces o salades, adobats, xips casolans o industrials

Neteja

S'ha acabat el tenir bosses obertes de les quals cau el contingut i tot s'omple de molles. També paquets diferents que es vessen o es trenquen. Els envasos de vidre aporten una imatge uniforme a les nostres prestatgeries, però també són molt més senzills de netejar i de mantenir en ordre.

Millor conservació

El vidre és el millor material per conservar els productes, independentment de si es tracta d'unes llaminadures, unes nous o unes verdures cuinades. El seu tancament pot ser hermètic i evitar així que entrin bacteris o altres olors o sabors. En no entrar aire, el seu sabor i olor es conserva en millor estat durant més temps.

Sabor original

A més de no deixar entrar sabors externs, el vidre té un avantatge sobre el plàstic i és que aquest no aporta cap sabor per més temps que el deixis. I és que el plàstic o el metall sí que acaben transferint part del sabor i en moltes ocasions és una mica desagradable.

Per la teva salut

Un apartat que és molt important. Els envasos de plàstic estan dissenyats per mantenir les seves propietats un temps, que pot ser més llarg o curt depenent del tipus de plàstic. Passat aquest temps o aquests usos, aquest material deixa de ser tan estable i part de les seves propietats es desprenen i poden intoxicar l'aliment per si mateix. Això s'accelera si s'exposa el plàstic a canvis de temperatura o si es reutilitza més vegades de les assenyalades, una cosa que en ocasions és complicada de controlar.

Més sostenibles

No hi ha material més sostenible que el vidre. Tant pels seus usos il·limitats com pel senzill i eficaç que és el seu reciclatge. Ser més ecològics pot ser el motiu final per deixar de comprar bosses i apuntar-se al granel. A més, aquest tipus de productes solen ser més econòmics i amb una qualitat superior.

Després de tots aquests motius, segur que ja estàs pensant en els recipients que necessites. La millor opció és tenir sempre disponibles envasos de diferents mides i no oblidar-se de les etiquetes, no només per posar què és (que això queda molt bonic) també per indicar la data i controlar les caducitats.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!