Sempre associem el pollastre a la planxa a un plat avorrit. Fins i tot, acostuma a ser el clàssic acompanyant de l'arròs bullit quan estem malalts. “Ostres, quin tàper més pobre” és la frase típica dels companys de feina quan a la carmanyola hi ha aquell pollastre fet a la planxa que, amb prou feines, porta sal i, potser, pebre. No obstant això, aquesta carn pot arribar a ser deliciosa si aprenem a marinar-la amb altres ingredients i espècies per millorar-ne el sabor i convertir-lo en un plat molt més atractiu.
3 idees per marinar el pollastre amb més sabor
Que aixequi la mà qui estigui fart de cuinar sempre el pollastre a la planxa? Gràcies al compte d'Instagram @vivecomiendo, descobrim tres idees per donar-li un toc de sabor diferent. La clau està a utilitzar moltes espècies i aprofitar tots aquells ingredients que tinguis al rebost de casa. Després pots cuinar les propostes a la planxa, és clar, afegint-hi un raig d'oli d'oliva verge extra i ja ho tindràs llest per degustar.
Abans de tot, però, tallem a trossos el pollastre i l'emmagatzemem en bosses preparades per congelar. La primera opció que proposa és un pollastre cítric amb herbes. És a dir, amb suc de llimona, farigola, romaní, sal i oli d'oliva verge extra. És una opció força clàssica i molt senzilla d'elaborar. Un cop has posat tots els ingredients, tanques la bossa i la sacseges per barrejar bé tots els aliments que quedin ben repartits.
Anem amb la segona idea creativa. Aquesta s'anomena pollastre agredolç i es prepara a partir d'una cullerada de mostassa, una mica de mel (tot i que tots sabem que és sucre), però amb un xic no ens tornarem bojos, salsa de soja i oli d'oliva verge extra. També tanques la bossa i ho barreges tot bé perquè quedin les salses ben repartides. Finalment, l'última proposta és amb iogurt natural, una cullerada petita de cúrcuma amb pebre negre, comí en pols, suc de llimona i oli d'oliva verge extra. És el que anomena pollastre amb cúrcuma i és una opció molt antiinflamatòria i és boníssima.
Ara ja ens podem enfundar el davantal i cuinar el pollastre d'una manera diferent de la qual sempre estem avesats. A més a més, les pots cuinar al moment o congelar-les en aquestes bosses i apostar per elles un dia que no sàpigues què fer. Amb quina opció et quedes: quina t'ha convençut més? O, potser, coneixes altres idees per marinar el pollastre i és que la cuina és un banc de proves il·limitat i molt dolç.