La gastroenteritis, popularment anomenada com a mal de panxa, passa o molèstia indesitjada que et fa la vida impossible durant uns dies, és un mal comú en aquesta època de l'any. Un autèntic mal de cap (mal de panxa de fet) que t'impedeix fer allò que més t'agrada: menjar i beure. És per això que avui et portem algunes receptes que et poden ajudar a fer passar més de pressa el mal de panxa.
Ou dur
Comencem amb una recepta senzilla. Una cassola, aigua bullent i un ou. Només et calen uns minuts per preparar un ou dur, una recepta (si se'n pot dir així) extremadament senzilla, i que t'ajudarà a fer passar millor el mal de panxa. Pots prendre't l'ou sol, o introduir-lo en algunes receptes lleugeres com a ingredient principal. Com a acompanyament d'un arròs o algun tipus d'amanida pot ser una bona opció.
🥚 Recepta d'ou dur
Llenguado amb salsa Meunière
Sí, el nom d'aquesta salsa sona molt sofisticat. Però aquí l'ingredient important és el llenguado. El peix blanc cuit a la planxa és una bona manera de cuidar la panxa sense renunciar al sabor d'un bon plat. En funció dels ànims i les ganes que tinguis de cuinar (perquè quan s'està malalt, sovint som propensos a cuinar coses ràpides i senzilles), podràs acompanyar el llenguado amb la salsa que et vingui més de gust. La Meunière és, simplement, una barreja de mantega, julivert i llimona.
🐟 Recepta de llenguado amb salsa Meunière
Pollastre amb patates a l'estil de l'àvia
Un plat que et pots fer tu a casa, però que si te'l fan, entra encara molt millor. El que ara els 'hippies' moderns de Barcelona en diuen 'confort food', és un plat senzill de tota la vida per acabar un àpat amb la panxa ben contenta. I si a més de tips podem cuidar el mal de panxa, benvingut sigui aquest plat de pollastre. L'únic matís a fer és que convé menjar el pollastre sense pell, ja que és de més difícil digestió que la carn.
🍗 Recepta de pollastre amb patates a l'estil de l'àvia
Plàtan madur
Una fruita perfecta per fer passar la gastroenteritis. Us el podeu menjar directament, però si us veieu amb cor d'introduir el plàtan madur en alguna recepta que us vingui més de gust, podeu escollir qualsevol de les 7 que en Jordi Prió proposa en aquest recull. Idees originals i saboroses per aprofitar aquesta fruita madura de la nevera quan fa massa dies que espera a ser servida.
🍌 7 idees originals (i delicioses) per aprofitar els plàtans madurs de la teva nevera
Arròs bullit
D'acord, sí, t'hem dit que explicaríem receptes més enllà de l'arròs bullit. Però bé, després de les propostes anteriors, si et fa massa mandra posar-te a cuinar, o no tens plàtans, ni pollastre, ni ous, ni res, i l'únic aliment que guarda el teu rebost és un paquet d'arròs a mitges, doncs també pots preparar-te un arròs bullit. Ningú no et jutjarà, al cap i a la fi, és el clàssic de clàssics per fer passar una passa. I si tothom el fa servir, serà perquè de debò funciona.