Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Lluç al forn amb verduretes
Recepta sana, econòmica i saborosa. No es pot demanar més! Els diferents sabors i les seves textures combinades fan d'aquest plat una oportunitat per redescobrir les verdures. Que no falti al teu receptari! Una bona manera de tenir una carmanyola gustosa i que pots omplir amb les verdures que més t'agradin, tot i que el més recomanable sempre és fer servir producte de temporada.
1️⃣ Recepta de lluç al forn amb verduretes
Dimarts: Espaguetis amb cloïsses
La cuina sempre sorprèn i aquest és un dels exemples més clars de com, amb ben pocs ingredients, s'aconsegueix un plat de luxe. A banda de ser un plat fàcil de fer, bo de gust i sa per al nostre cos, et deixarà una sensació molt positiva d'haver cuinat de veritat.
2️⃣ Recepta d'espaguetis amb cloïsses
Dimecres: Cigrons de Quaresma
Aquest potatge tradicionalment s'ha servit els divendres de Quaresma a Espanya. A causa de la prohibició religiosa de menjar carn en aquest període, aquest plat conté com a aportació proteica el bacallà en salaó i els cigrons. Es considera un dels plats més cuinats de la gastronomia de Setmana Santa.
3️⃣ Recepta de cigrons de Quaresma
Dijous: Rap a la gallega
Espectacular i molt recomanable! Un plat mariner dels que recordaràs amb desig. Una recepta bàsica, amb pocs ingredients, però amb un resultat que et captivarà. No podràs més que salivar. El rap a la gallega és una delícia que pots acompanyar amb llimona, amb unes verdures, amb uns alls fregits o amb el que tu vulguis, perquè hi posis el que hi posis, tindràs una base tan bona que tot estarà espectacular.
4️⃣ Recepta de rap a la gallega
Divendres: Salmó fumat a l'estil finlandès
Es tracta de marinar el peix durant 24 hores amb sal, sucre i xarop d'auró, que trobaràs en qualsevol gran superfície. Aquest procés prepararà la carn per ser després fumada. En realitat, no té cap misteri en termes d'elaboració, poca tècnica, només necessites temps, però et poden ajudar els més petits de la casa fins i tot!
5️⃣ Recepta de salmó fumat a l'estil finlandès
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!