Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Arròs bullit

Aquest plat també mereix un lloc en els àpats setmanals. No guanyarà cap premi a la recepta de l'any, però la seva senzillesa no només rau en l'elaboració, sinó en saber quan fer-la. És dels únics plats que sempre són allà, quan per qüestions de salut els necessitem. I això és molt més important del que ens pensem.

1️⃣ Recepta d'arròs bullit
 

Dimarts: Trafilata amb salsa Alfredo i pernil cruixent

Molt fàcil de cuinar i és un plat que agradarà a grans i petits. Només has de preparar el pernil cruixent al forn prèviament i en 20 minuts tindràs un plat espectacular. Recorda de consultar prèviament la lectura sobre com fer la salsa Alfredo.

2️⃣ Recepta de trafilata amb salsa Alfredo i pernil cruixent
 

Dimecres: Truita de xanguet

Fa anys el xanguet es trobava amb molta facilitat. És un plat que trasllada moltes persones a la seva infància perquè fa uns anys era molt comú preparar-lo. Ara resulta difícil trobar-ho perquè la seva captura està molt restringida.

3️⃣ Recepta de truita de xanguet
 

Dijous: Fesols de l'ull ros amb bacallà esqueixat

Aquest és un plat molt interessant d'elaboració ràpida, sobretot si compres els fesols cuits. Pots fer servir salsa de tomàquet casolana o tomàquet triturat de pot. Aquest plat el pots fer amb lloms de bacallà dessalat o amb bacallà esqueixat, com és el cas, i també pots escollir la varietat de fesols que més t'agradi

4️⃣ Recepta de fesols de l'ull ros amb bacallà esqueixat
 

Divendres: Vaset de crema xantillí amb coulis de maduixa

Gran sabor i millor presència. El coulis és una salsa que es fa barrejant almívar, suc de llimona i fruita, tot ben triturat. La crema xantillí no deixa de ser una nata semi-muntada lleugerament ensucrada i perfumada amb aroma de vainilla. És bo comentar que són unes postres molt dolces que poden resultar una mica pesades, tot i que delicioses. 

 5️⃣ Recepta de vaset de crema xantillí amb coulis de maduixa

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!