Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Garrons de porc al forn

Fer uns garrons de porc al forn no és complicat, però si vols posar-te amb aquesta recepta, tingues en compte que necessitaràs una bona estona a la cuina. Però com tot esforç, aquest també té la seva recompensa. Un porc tendre gairebé com si fossin unes galtes. Un plat que gaudiràs de valent.

1️⃣ Recepta de garrons de porc al forn
 

Dimarts: Faves amb calamarsons

 Un platet suculent, d'aquells que costa de trobar. Com ja saps, el fruit de les faves, la llavor d'un llegum també anomenada fava, té un alt percentatge de proteïna (fins al 30%) i són molt apreciades en cuina, també en plats vegetarians i vegans. Les faves són ancestrals, ja eren conegudes en el neolític, principalment per influència púnica. Atributs i propietats nutricionals: Les faves tendres, consumides com a verdura, són un aliment molt ric en aigua (90%) i, per tant, pobrament calòric (64 kcal/100 g).

2️⃣ Recepta de faves amb calamarsons
 

Dimecres: Truita de patates sucosa amb shiitake

Hi ha moltes formes de fer una truita, i a cada casa, com passa amb els arrossos, es fan de manera diferent. Aquesta és una tècnica diferent de l'habitual. Una truita realment suau al paladar. En comptes de fregir les patates amb oli les courem al microones per evitar el greix del fregit i després les daurarem a la planxa.

3️⃣ Recepta de truita de patates sucosa amb shiitake
 

Dijous: Crestes de tonyina

Hi ha molts plats tradicionals de la gastronomia espanyola que hem cuinat tota la vida i que conformen el dia a dia del nostre receptari. Les "empanadilles" en són un exemple. Com també passa amb les croquetes, els bunyols i d'altres aperitius elaborats, la versió casolana no té res a veure amb la versió industrial o congelada.

4️⃣ Recepta de crestes de tonyina
 

Divendres: Peix fregit

Un altre plat tradicional de casa nostra que, tot i competir amb el mític pescaíto frito del sud de la Península, sempre ha estat un plat que hem gaudit a la nostra manera. De fet, a Catalunya, no és massa habitual servir diferents varietats de peix fregit alhora. Més aviat som de fer-los i servir-los per separat, amb unes bones llesquetes de pa amb tomàquet i oli d'oliva verge extra.

 5️⃣ Recepta de peix fregit

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!