Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Coliflor rostida a la xocolata
Després del maldecap de les eleccions i la consegüent ressaca, què millor que marejar-nos una mica a la cuina? Coliflor i xocolata, aquesta és la nostra proposta per començar el dilluns. Coliflor rostida a la xocolata, amb espècies, llimona, vinagreta i una presentació molt atractiva al plat.
🥦 Recepta de coliflor rostida a la xocolata
Dimarts: Napolitanes de carn
Per a dimarts unes napolitanes de carn. En primer lloc, courem la carn picada en una paella amb sal i pebre al gust fins que sigui cuita. La deixem refredar durant una estona fins que no cremi. A continuació, amb l’ajuda d’un corró, estirem la pasta de full fins que sigui ben fina. La tallem a rectangles. Posem la salsa de tomàquet per tota la base, a les cantonades també. Posem la carn picada, el formatge ratllat i una mica d’orenga. Enrotllem amb la forma de les napolitanes. Les posem sobre una safata protegida amb paper de forn. Pintem amb ou batut i enfornem a 180 graus durant uns 20 minuts.
🥩 Recepta de napolitanes de carn
Dimecres: Guisat de mongetes amb cloïsses de llauna
Un plat de la cuina catalana i tradicional per trobar-nos a la meitat de la setmana. Una ceba, un gra d’all, un pebrot verd, un bon raig de vi blanc, 400 g de mongetes, 2 llaunes de cloïsses, una cullerada de farina i julivert. Bon profit!
🤤 Recepta de guisat de mongetes amb cloïsses de llauna
Dijous: Ovnis de tonyina
Uns estranys i deliciosos ovnis de tonyina per a dijous. En un recipient barregem la patata aixafada, julivert picat, els daus de carabassó, la ceba picada, la tonyina (i el seu oli) i els dos ous. Barregem. Pastar amb les mans, fer formes de truitetes i coure a la paella, a foc mitjà fins a daurar els dos costats. Per acabar, ho acompanyem tot amb una salsa. Per fer-la ens cal un bol amb els iogurts naturals, 2 cullerades de mel i ratllarem la pell de la llimona per completar-la. Per acabar, hi afegim la barreja d'espècies mediterrànies. I ara ja tenim l'acompanyant perfecte per als nostres ovnis de tonyina! A gaudir!
🤤 Recepta d'ovnis de tonyina
Divendres: Secret de porc amb salsa especiada de pastanaga
Secret de porc amb salsa especiada de pastanaga és la recepta perfecta per tancar la setmana. Un plat visualment alegre, atractiu que fa patxoca i no podràs resistir ni un segon per fer-ne un mos.
🥩 Recepta de secret de porc amb salsa especiada de pastanaga
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!