Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Biquini de ceps amb formatge i pinyons

El biquini és l'entrepà per excel·lència de Catalunya. El tradicional s'elabora amb pernil dolç i formatge, però n'hi ha mil-i-una versions diferents. Per a dilluns un biquini de ceps amb formatge i pinyons que ens explica com fer-lo el cuiner Diego Alías. Bon profit!

🍞 Recepta de biquini de ceps amb formatge i pinyons
 

Dimarts: Torrada de maionesa

Una bona torrada amb ingredients frescos és una opció ideal per als dies de calor. Un plat reconfortant que es pot fer tant per un àpat principal com per menjar alguna cosa en qualsevol moment del dia.

🧇 Recepta de torrada de maionesa
 

Dimecres: Carpaccio de peus de porc amb formatge de Josa, faves, ametlles i gambes

La gelatina que hi ha als peus de porc ens obre un munt de possibilitats, perquè, un cop cuita i calenta, li podem donar la forma que vulguem. Amb tot, en aquesta ocasió optem per la via convencional i farem uns peus de porc en forma de plum-cake i tallats ben fins. Una bateria d'ingredients amb aquest carpaccio de peus de porc espectaculars que et faran salivar. A gaudir!

🍗 Recepta de carpaccio de peus de porc amb formatge, faves, ametlles i gambes
 

Dijous: Amanida de tomàquet i pesto

Els plats de xup-xup, de cassola o al forn els hem de deixar de banda tant sí com no amb aquestes altes temperatures que ens acompanyen aquests dies. La solució són els múltiples i infinits plats refrescants que ofereix la gastronomia com aquesta amanida de tomàquet i pesto molt refrescant i deliciosa. Bon profit!

🥗 Recepta d'amanida de tomàquet i pesto
 

Divendres: Anticucho de cors d'ànec, xampinyons i chimichurri

I acabem la setmana a Sud-amèrica. L'anticucho és un tipus de broqueta d'origen peruà, que posteriorment es va tornar popular en alguns països sud-americans amb diferents variacions. Consisteix en carn i altres aliments que es rosteixen enfilats en una punxa i rostits a la graella. L'acompanyant és el chimichurri, una salsa feta a base d’alls, julivert, pebrot picant, sal, oli i vinagre, utilitzada per condimentar la carn, típica de l’Argentina. Salut!

🍢 Recepta d'anticucho de cors d'ànec, xampinyons i chimichurri
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!