Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Crema freda d’espàrrecs

Comencem la setmana amb uns espàrrecs blancs a la batedora per fer una crema refrescant ben bona. Acompanyada d'ous durs, sal i pebre, un raig d’oli, porradell, sèsam torrat, herbes aromàtiques (romaní, farigola, porradell, julivert). En pocs minuts el tens fet. 

🍴 Recepta de crema freda d’espàrrecs
 

Dimarts: Cassola d’albergínia i ous

Tallem l’albergínia a rodelles. En una cassola hi posem un bon raig d’oli i hi coem les albergínies per les dues bandes fins que siguin daurades. Afegim sal. Ara hi posem el formatge brie tallat a bocins i el sofregit de ceba i tomàquet. Fem forats per entaforar-hi els ous. Trenquem un ou sobre cada forat. Tapem la cassola i fem coure a foc lent fins que la clara qualli. Fora del foc salem lleugerament els rovells d’ou. Acabem amb julivert picat i porradell.

🍆 Recepta de cassola d’albergínia i ous
 

Dimecres: Nuggets de llom amb romesco

Canviem una mica la tendència de la setmana amb aquests nuggets de llom amb romesco. Piquem el llom i el posem en un recipient. Afegim el pa ratllat, l’ou, la llet i un pessic generós d’herbes de Provença. Barregem bé fins a integrar tots els ingredients. Agafem porcions de barreja amb una cullereta i les arrebossem de pa ratllat. Donem forma d’ovni, llavors ho passem a l’ou batut i tornem a arrebossar amb pa ratllat, mirant d’aconseguir donar la forma de moneda. Fregim els nuggets en oli calent. Els posem sobre paper absorbent perquè perdin l’excés d’oli. Els acompanyem amb romesco.

🍗 Recepta de nuggets de llom amb romesco
 

Dijous: Espàrrecs gratinats amb pernil i salsa d’alls rostits

Espàrrecs gratinats i embolicats amb pernil i salsa d'alls rostits que fan una pinta deliciosa. Per fer la salsa, premem la cabeça per extreure’n tota la carn d’all al vas de la batedora, hi afegim les ametlles i part de l’aigua dels espàrrecs. Salpebrem i triturem fins que ens quedi una salsa fina. A la base del plat hi posem la salsa d’all i ametlles. A sobre hi posem els espàrrecs gratinats i acabem amb un porradell picat.

🧄 Recepta d'espàrrecs gratinats amb pernil i salsa d’alls rostits
 

Divendres: Clàssic peix al forn

I acabem la setmana amb el clàssic peix al forn. En un bol barregem les patates i les cebes laminades primes i el pebrot tallat. Salem i untem amb oli. Distribuïm sobre una safata de forn, afegim un raig d’oli i vi blanc. Enfornem a 180 °C durant 25 minuts. Traiem del forn i hi posem el peix amb la pell a sobre. Salem i enfornem 12 minuts. Fem el refregit d’alls. Els pelem i els filetegem. En una paella amb un bon raig d’oli, els coem lentament fins que veiem que es comencen a daurar. Hi afegim el raig de vinagre. Fem coure un parell de minuts, apaguem el foc i hi posem el pebre vermell. Remenem. Traiem la pell i acabem amb el fregit d’alls.

🐟 Recepta de clàssic peix al forn
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!