Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres: 

Dilluns: Crema de carxofes i espàrrecs

Senzilla i sana recepta per als amants de les carxofes. Bàsicament perquè l'amargor característica de la carxofa predomina bastant. Aquesta és una crema que o bé agrada molt o no agrada gens. Una recepta exquisida feta amb el producte de temporada estrella de l'hivern que va de meravella per començar la setmana.

1️⃣ Recepta de crema de carxofes i espàrrecs
 

Dimarts: Cigronets de Mura amb bacallà i allioli gratinat

Aquest cigró es reconeix perquè és fi, petit, sense pell i de fàcil cocció, i és especialment valorat en la gastronomia. En els darrers anys se n'ha recuperat el cultiu. Aquest plat es pot trobar a les cartes dels restaurants de Mura durant tot l'any. Gaudeix d'aquesta recepta i dels peculiars productes de la nostra terra!

2️⃣ Recepta de cigronets de Mura amb bacallà i allioli gratinat
 

Dimecres: Saltat de faves amb pernil ibèric

Les faves són bones pel colesterol i són diürètiques també. La combinació d'aquesta llavor amb el pernil ibèric la fan especialment atractiva, com passa també amb els pèsols. A la xarxa hi ha nombroses receptes similars, totes bones i amb el seu puntet especial, personalitzat.

3️⃣ Recepta de saltat de faves amb pernil ibèric
 

Dijous: Tall rodó amb rovellons

El tall rodó (o vedella amb bolets) és un plat que agrada, d'aquells que fa caliu, sobretot a l'hivern. Pots acompanyar-lo d'una bona trumfada o puré de patata. Si no és temporada de bolets, pots utilitzar-ne de congelats, de pot o de secs.

4️⃣ Recepta de tall rodó amb rovellons
 

Divendres: Fideus a la cassola

Per acabar la setmana, un dels plats tradicionals per excel·lència de Catalunya. Malgrat que aquesta no és la recepta "canònica", de fideus a la cassola, en realitat, n'hi ha tants com cases. La gràcia de la cuina catalana és que la pots fer a la teva manera, seguint uns patrons generals i afegint el teu toc personal.

5️⃣ Recepta de fideus a la cassola
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!