Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Puré de patata amb col saltada i botifarra d'ou

Comencem la setmana amb un sensacional puré de patata amb col saltada i botifarra d'ou. Barrejar ingredients a la cuina és com dirigir una orquestra: cadascun aporta la seva nota única per crear una harmonia perfecta. En aquest cas, l'art de combinar la suavitat de les patates amb la robustesa de la col saltada i l'exquisidesa de la botifarra d'ou és un veritable ballet culinari.

🥔 Recepta de puré de patata amb col saltada i botifarra d'ou
 

Dimarts: Nyoquis bravos

Dimarts de pasta, però un plat molt sorprenent: uns nyoquis bravos. Bullim els nyoquis de la manera habitual i reservem. Els eixuguem bé i els fregim en abundant oli calent. Els retirem i els posem sobre paper absorbent perquè perdin tot el greix sobrer. Fem la salsa brava, simplement coent durant uns cinc o deu minuts, a foc lent, el sofregit de ceba, tomàquet i all amb el bitxo. Afegim la punta de pebre vermell picant, sal i pebre. Triturem per afinar la salsa. Servim els nyoquis fregits amb la salsa brava i acabem amb la maionesa d’alfàbrega.

🍝 Recepta de nyoquis bravos
 

Dimecres: Conill a la llimona

Conill a la llimona per a dimecres. Necessitem 1 conill trossejat, 2 llimones, 4 grans d’all, farigola i romaní, 50 g de barreja de fruita seca, sal i pebre, brandi i vi blanc. Bon profit!

🍋 Recepta de conill a la llimona
 

Dijous: Raviolis de pollastre i gorgonzola

Tornem a un plat de pasta fabulós i xocant en el qual els protagonistes són els porros, tot i que el farciment també es caracteritza de pollastre i gorgonzola. 3 porros, 200 g de pit de pollastre, 150 g de Gorgonzola, 50 ml de vi blanc, 50 g de nous, oli d’oliva, sal i pebre. A cuinar!

🍗 Recepta de raviolis de pollastre i gorgonzola
 

Divendres: Pollastre amb 'patates’

I acabem la setmana amb un pollastre amb 'patates' boníssim! En un motlle, protegit amb paper de forn, aixafem les patates. Hi afegim un raig d’oli i sal i les enfornem 20 minuts a 180 graus. Mentrestant, tallem ben menut el pollastre i el saltem en una paella amb un raig d’oli i sal. Reservem. A la mateixa paella sofregim les cebes tendres picades amb un raig d’oli i sal, durant uns deu minuts o fins que prengui un color daurat bonic. En un bol barregem el pollastre, la ceba sofregida, el formatge d’untar, els ous, les espècies i el formatge ratllat. Farcim les patates amb la barreja i enfornem uns deu minuts més.

🍗 Recepta de pollastre amb 'patates’
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!