Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Rossellones al vapor
Una de sola pot fer malbé tot el conjunt i, un cop fetes, la mala olor encara és més notable. Pot ser una bona pràctica llençar totes aquelles rossellones que tinguin cops, estiguin trencades o obertes. Amb el mateix procediment de cocció es poden fer els dàtils de mar, les tellerines o els musclos al vapor. També pots fer les cloïsses a la planxa, una recepta similar però amb les seves particularitats.
1️⃣ Recepta de rossellones al vapor
Dimarts: Musclos al vapor
No tots els musclos són bons. La recepta dels musclos al vapor és una ximpleria, però convé saber-la per aquelles parelles de "principiants" a la cuina que sempre tenen dubtes a l'hora de fer aquests plats tan senzills. Els musclos han de ser molt frescos i han d'estar tots vius. Si en trobes algun amb la closca trencada o que estigui una mica obert, llença'l perquè és molt probable que estigui dolent.
2️⃣ Recepta de musclos al vapor
Dimecres: Tellerines amb all i julivert
Poques coses es gaudeixen més durant un vermut que d'unes tellerines fresques, grosses i sense sorra, saltades amb una mica d'all i julivert. Com veuràs, no s'hi posa sal, ja que per extreure'n la sorra les tindrem una bona estona submergides en aigua amb abundant sal. A part que ja són salades de per si, pel seu contingut en aigua marina. Aquest plat és d'aquelles coses que no pots parar de menjar, com les pipes.
3️⃣ Recepta de tellerines amb all i julivert
Dijous: Bròquil amb salsa poulette
El bròquil és un vegetal versàtil i nutritiu que pot ser el protagonista de molts plats deliciosos. Una manera deliciosa de gaudir del bròcoli és preparar-lo amb una salsa poulette, una salsa cremosa a base de mantega, farina, brou i herbes fresques. Aquesta recepta no només realça el sabor natural del bròquil, sinó que també el converteix en un plat espectacular.
4️⃣ Recepta de bròquil amb salsa poulette
Divendres: Col arrissada
El kale és una varietat de col plena de sabor i beneficis per a la teva salut. No ha de faltar en una dieta sana i al dia. Aquí t'expliquem com es cuina el kale per treure-li tot el partit.
5️⃣ Recepta de col arrissada
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!