Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Pastís 70's d’espàrrecs

Comencem la setmana amb un pastís molt nutritiu i sorprenent. Farem per separat el pastís i la salsa tàrtara. Al vas de la batedora hi posem els espàrrecs escorreguts i tallats. Afegim els ous, el formatge parmesà, la nata líquida, la nou moscada ratllada, sal i pebre. Triturem fins a aconseguir una crema fina. Protegim un motlle apte per a microones amb paper de forn. Hi vessem la crema i coem a màxima potència al microones durant deu minuts. Mentrestant fem la salsa tàrtara. Piquem la ceba tendra, les anxoves, els cogombrets, el julivert, el porradell i la piparra. Barregem amb la maionesa. Quan el pastís sigui fred, el tallem i el servim amb uns canonges i cobert amb la salsa tàrtara. Acabem amb una anxova i una fulla de julivert fresc.

🍴 Recepta de pastís 70's d’espàrrecs
 

Dimarts: Amanida de cogombre amb salsa de iogurt

Continuem amb un plat refrescant i molt saludable. Amb un pelador fem làmines de cogombre. Les posem sobre un colador amb una culleradeta de sal i ho deixem 30 minuts sobre un colador perquè perdi el màxim d’aigua. Ara fem la salsa. En un bol hi posem el iogurt, la maionesa, el gra d’all picat, julivert picat, pell ratllada de la llimona, unes gotes de suc de llimona, oli d’oliva, orenga. Barregem. Muntem el plat. A la base hi posem una bona quantitat de salsa. Assequem les làmines de cogombre amb un paper. Les distribuïm sobre la salsa de iogurt. Acabem amb unes tàperes, pipes de carabassa, festucs picats i una mica més de sal si ho consideres.

🥗 Recepta d'amanida de cogombre amb salsa de iogurt
 

Dimecres: Bunyols senzills d’albergínia

Directament, a la flama, escalivem les albergínies fins que la pell queda ben socarrimada. Les acabem de coure al forn a 180 °C durant uns 20 minuts. Les fem refredar tapades. Les pelem amb ajuda d’un paper per retirar tota la pell socarrimada. Les aixafem en un bol. Hi posem sal, julivert i porradell picat, un ou sencer, formatge parmesà, pa ratllat, llevat químic, cervesa, un rovell. Barregem el conjunt. Batem la clara a punt de neu i l’integrem a la barreja. Posem oli abundant en una cassoleta petita i quan sigui calent anem posant-hi culleradetes de barreja. Quan siguin daurades les posem sobre paper absorbent. Acompanyem amb salsa romesco.

🍆 Recepta de bunyols senzills d’albergínia
 

Dijous: Sardines farcides

Potser no agradarà l'olor de sardines a l'oficina, però és una sorpresa amb bon sabor per al teu paladar. Desespinem les sardines, mantenint-les unides per la cua. Les rentem i assequem bé. En piquem unes quantes. En una cassola, amb un bon raig d’oli, coem lentament el gra d’all picat. Afegim el julivert picat i les sardines picades. Fem un parell de voltes i reservem. Suquem la molla de pa en llet i premem per extreure’n l’excés de llet. Barregem el pa eixugat amb el formatge parmesà, l’ou i les sardines amb all i julivert. Posem oli en un paper de forn i alineem  les sardines. Les farcim amb la barreja de pa, parmesà, ou i sardines. Tanquem les sardines. Posem pa ratllat i un raig d’oli. Enfornem 10 minuts a 180 °C.

🐟 Recepta de sardines farcides
 

Divendres: Gratinat de xoriç

I acabem la setmana amb el plat més contundent i calent, un gratinat de xoriç. Separem la coliflor i el bròcoli en arbrets. Els posem en un bol apte per a microones, tapem i coem a màxima potència durant 3 minuts. Traiem la pell del xoriç i l’esmicolem. Posem mantega en una paella i quan sigui fosa hi posem el xoriç. El fem coure durant uns minuts, a foc lent. Hi afegim la farina i els pebres vermells – el dolç i el picant –, també hi posem la farina. Remenem un parell de minuts fins que la farina sigui cuita. Hi posem la llet en tres vegades per tal que la beixamel es vagi quallant. Quan sigui una salsa untuosa i densa, hi posem la meitat del formatge ratllat. Remenem i, finalment, salpebrem. En una cassola que pugui anar al forn, posem una base de beixamel, a sobre el bròcoli i la coliflor cuites, però al dente, i cobrim amb la resta de la beixamel. Acabem amb formatge i enfornem fins que gratini, uns quinze minuts al forn.

🤤 Recepta de gratinat de xoriç
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!