Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Ous remenats amb fesols de Santa Pau, pernil i gambes
Una recepta senzilla feta amb fesols de Santa Pau, gambes i pernil. Els fesols de Santa Pau requereixen una cocció una mica especial. La quantitat d'ous dependrà dels teus gustos. En aquesta recepta n'hi ha un parell, però en pots posar el doble tranquil·lament. Fes la teva i adapta la recepta a la quantitat de gent que en menjarà.
1️⃣ Recepta d'ous remenats amb fesols de Santa Pau, pernil i gambes
Dimarts: Saltat de llonganisseta amb mongetes
Aquesta és una recepta molt fàcil de cuinar i amb un gran resultat. És important trobar llonganissa o botifarra de bona qualitat. El toc de coriandre li aportarà un gust i un aroma molt especials al plat, així és recomanable no obviar-lo. El saltat de llegums és una opció molt útil a l'hora de preparar un plat ràpid i senzill. En aquest cas són mongetes, que combinen molt bé amb la llonganissa, però pots agafar aquesta idea i adaptar-la amb unes faves o uns cigrons, per exemple.
2️⃣ Recepta de saltat de llonganisseta amb mongetes
Dimecres: Enciam brut d'arengada
L'enciam brut no es fa ni amb enciam ni està brut. Parlem d'una recepta tradicional catalana que es cuinava antigament a la muntanya on, amb rigorós fred, no era fàcil trobar verdura fresca com l'enciam. A pagès, amb patata i ceba sempre disponibles, en feien aquesta amanida d'hivern. Se'n diu "brut" a causa del color que agafaven les patates i les cebes després de fer-les al caliu i pelar-les amb les mans brutes de cendra.
3️⃣ Recepta d'enciam brut d'arengada
Dijous: Puré de calçots amb romesco
T'han sobrat calçots després d'una calçotada familiar? Pots fer un puré de calçots per aprofitar aquestes restes d'un producte de temporada tan apreciat. Aquest puré es pot menjar fred o calent, sol o com a guarnició o ingredient d'altres plats. En pots fer croquetes, farcir uns pebrots verds o del piquillo, servir-lo com a acompanyant de qualsevol plat de carn o de peix... Les possibilitats són infinites!
4️⃣ Recepta de puré de calçots amb romesco
Divendres: Llobarro al forn amb rovellons
Espectacular plat de mar i muntanya. D'aquells catalans que fan divendres. Per tant, un plat candidat de coronar la taula en qualsevol celebració amb amics o família. Com sempre, és recomanable aprofitar la temporada de bolets al màxim. El llobarro és una carn fina, suau, que contrasta amb la potència del rovelló. T'encantarà!
5️⃣ Recepta de llobarro al forn amb rovellons
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!