Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Pollastre marinat al forn

Comencem la setmana amb una recepta que entra per la vista. Necessitaràs unes hores prèvies per marinar la carn, però després tindràs fet el pollastre en menys d'una hora. Nosaltres l'acompanyem amb unes patates fregides tallades a daus, però t'animem a buscar la guarnició que més pes et faci. Som-hi! 

🍗 Recepta de pollastre marinat al forn
 

Dimarts: Raviolis de rovell d'ou amb rossinyols saltats

De formatge, de carn, de carabassa i verdures. Aquests són els ingredients típics amb els quals s'acostumen a farcir els raviolis. Però, i tot just havent entrat en la temporada de tardor, anem més enllà amb una proposta trencadora i deliciosa per a aquesta estació preciosa de l'any. Uns raviolis cruixents amb rovell d'ou a l'interior que es desfà quan el trenques per la meitat i acompanyats de rossinyols saltats per afegir-hi aquest toc tardorenc.

🍂 Recepta de raviolis de rovell d'ou amb rossinyols saltats
 

Dimecres: Croquetes de lluç amb cruixent d'alfàbrega

Aquesta recepta es pot adaptar de diverses maneres amb un canvi molt senzill. Segons la forma que donis a la massa abans de fregir-la aconseguiràs o bé unes croquetes o bé uns bunyols. A la pràctica serà el mateix, perquè els ingredients no varien; però si hem de posar nom al plat, la diferència hi és. Tanmateix, també pots inventar-te alguna altra forma divertida perquè els més menuts de casa s'ho mengin més a gust. Al cap i a la fi, les persones també mengem pels ulls. Sempre pots canviar el lluç pel peix que més t'agradi, però d'aquesta manera t'assegures un resultat més o menys neutre i senzill. Som-hi!

🐟 Recepta de croquetes de lluç amb cruixent d'alfàbrega
 

Dijous: Saltat de faves a la catalana

De tant en tant, i de forma gairebé inesperada, pots quedar meravellat pel sabor d'un plat d'invenció pròpia. És quan t'adones que aquella combinació calia ser trobada. Per a dijous et recomanem aquesta senzilla recepta que transforma una recepta tradicional d'hivern en un plat més versàtil, apte per a totes les estacions de l'any i amb tota la personalitat del món. A més, el tindràs fet en pocs minuts i el resultat et sorprendrà molt. Tasta'l i comparteix l'experiència!

🤤 Recepta de saltat de faves a la catalana
 

Divendres: Hamburguesa de cabrit amb patates i ceba

Quan cuines un plat, una de les coses més importants a tenir en compte és la qualitat del producte que fas servir. En aquesta recepta, la carn de cabrit és un element cabdal. Com més bona sigui la carn, millor serà el resultat final. Està clar que també has de posar-hi de la teva part i coure-la de la millor manera possible, a foc lent i sense que la carn perdi gaire aigua. Però si la base ja és bona, la recepta sempre quedarà millor. Aquest plat agradarà a petits i grans, amb una guarnició generosa de patates i el punt fresc que ens aportarà la ceba amanida. Som-hi!

🍔 Recepta d'hamburguesa de cabrit amb patates i ceba
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!