Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Bastons cruixents amb pesto de tomàquets secs
Dilluns i la primera sorpresa de la setmana. Uns bastons cruixents amb pesto de tomàquets secs a partir de 3 làmines de pasta fil·lo, oli d’oliva i espècies: gingebre, pebre vermell i herbes mediterrànies. Un procés ràpid, 10 minuts d'enfornar i ho tindràs llest!
🤤 Recepta de bastons cruixents amb pesto de tomàquets secs
Dimarts: Torrades de maduixes amb brie
La segona sorpresa de la setmana, un plat ben original i boníssim. Tallem la ceba a juliana i la coem lentament a una paella amb un raig d’oli. Quan sigui daurada afegim les maduixes tallades, un rajolí de vinagre i un pessic de sal. Saltem un parell de minuts just fins que les maduixes cedeixin. Reservem. A la mateixa paella, posem la mantega i daurem les llesques de pa per les dues bandes. Posem a sobre els talls de brie i els fem fondre a la paella o al forn. A sobre posem la barreja de ceba i maduixes i acabem amb pesto i unes fulles d’alfàbrega.
🍓 Recepta de torrades de maduixes amb brie
Dimecres: Arròs amb verdures
De vegades obres la nevera i no saps què fer, oi? Aquell dia que t'adones que tens força verdura, però que alhora et ve de gust arròs. No cal ser gaire espavilat per lligar les dues coses, oi? Com de costum, afegim un parell de variants: la incorporació de xampinyons, mongeta blanca cuita i brou de pollastre. El resultat? Un magnífic i saludable plat d'arròs, apte per a totes les edats.
🍚 Recepta d'arròs amb verdures
Dijous: Ous arrebossats
Es poden moltes coses amb els ous, plats de tots colors, gustos i textures. I per a dijous et proposem uns ous arrebossats. 2 ous per persona, 1 ou per arrebossar, 150 g de molla de pa seca ratllada, un manat petit de julivert, un manat petit d’alfàbrega, 50 g de formatge parmesà, farina per arrebossar, 400 g de puré de patata i oli de gira-sol per fregir. Exquisit!
🥚 Recepta d'ous arrebossats
Divendres: Costelles de porc amb un toc de cafè
Acabem la setmana amb una costella sencera de porc. Embetumem les costelles amb la barreja d’espècies, l’all laminat i el llard. Deixem marinar una hora. Posem en una safata de forn, tapem amb paper de forn o d’alumini i enfornem a 100 °C durant 4 hores. Fem la salsa: simplement barregem tots els ingredients. Destapem les costelles, les cobrim amb la salsa i les coem a 180 °C durant uns 15 minuts o fins que quedin ben daurades.
🥩 Recepta de costelles de porc amb un toc de cafè
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!