Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Calamars amb salsa americana
T'has preguntat mai com es fan els calamars amb salsa americana? Doncs avui resolem el dubte! Com veuràs, a banda de quatre ingredients que trobes a tots els supermercats, la recepta no té cap misteri. Potser sí que hi ha moltes variants, amb picant o sense, amb tinta o sense, però la base és per a totes la mateixa. El resultat, res a veure amb els calamars amb salsa americana de llauna. Un plat absolutament deliciós que pots fer en grans quantitats i congelar-ne una part. No falla mai!
🦑 Recepta de calamars amb salsa americana
Dimarts: Amanida d'alvocat, tomàquet sec i gamba cruixent
Si t'agraden les amanides, amb aquesta quedaràs al·lucinat. Feta amb ingredients molt saborosos, només et caldrà preparar les gambes arrebossades amb panko prèviament, i la resta són 5 minuts d'elaboració. L'acompanyem amb salsa tàrtara, però pots fer servir altres salses que t'agradin.
🥙 Recepta d'amanida d'alvocat, tomàquet sec i gamba cruixent
Dimecres: Fideus amb corball i escamarlans
Si ets amant de la cuina tradicional marinera, estàs de sort! Una recepta típicament calera on hi ha moltes variants per triar i aprofitar tot aquell peix i marisc de temporada que trobem a la peixateria. En el cas d'avui, un corball de primera i uns escamarlans vius ens condueixen fins a la recepta. A més, amb unes poques galeres i l'espina del corball arreglarem el fumet de peix.
🍜 Recepta de fideus amb corball i escamarlans
Dijous: Croque Monsieur
El croque-monsieur és un sandvitx elaborat amb pa de motlle, pernil cuit i formatge, normalment emmental o gruyère, fet al forn, a la planxa o en una paella. Habitualment, es gratina amb una capa de beixamel i formatge per sobre. També s'hi acostuma a posar una capa fina de mostassa. Bon profit!
🌯 Recepta de croque Monsieur
Divendres: Espaguetis amb espinacs al curri i guarnició de dàtils
Acabem la setmana amb un deliciós plat de pasta. Una recepta que fusiona la cuina catalana amb la italiana i la marroquina. Es tracta d'uns espaguetis amb una salsa d'espinacs al curri que rematarem amb uns dàtils saltats, que aportaran un puntet dolç molt interessant al conjunt. Ja saps que el dàtil, tot i tenir fins a un 70% de sucre, és un producte molt ric en carbohidrats, ferro, potassi i fòsfor. Conté moltes vitamines (A) i es considera molt beneficiós en medicina.
🍝 Recepta d'espaguetis amb espinacs al curri i guarnició de dàtils
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!