Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Pasta amb olives
Bullim els espaguetis en abundant aigua amb sal durant 8 minuts. En una paella gran fem fondre unes anxoves, a foc mitjà. Afegim un bitxo i el sofregit de ceba i tomàquet. Coem el conjunt un parell de minuts. Ara hi posem les olives i les tàperes, els espinacs i el julivert picat. Sacsegem i hi posem un parell de cullerots d’aigua de cocció i els espaguetis. Barregem i hi posem la meitat del formatge parmesà. Rectifiquem de sal i pebre i servim amb més parmesà ratllat.
🌳 Recepta de pasta amb olives
Dimarts: Remenat d'ous amb tomàquet
Un plat que també s'anomena revoltillo per la manera com es presenta. La intenció no es batre els ous sinó desfer-los durant la cocció, garantint d'aquesta manera un cert desordre en la cocció del rovell i de la clara de l'ou. És una versió força estesa de fer un remenat d'ous i tomàquet, amb un sabor diferent. És millor fer aquest plat quan es disposi de tomàquets madurs de temporada, a poder ser, ecològics, com els ous.
🍅 Recepta de remenat d'ous amb tomàquet
Dimecres: Patates viudes
Aquesta és una recepta senzilleta. És un estofat de patates sense més misteri, però una mica enriquit amb l'aportació d'uns bolets secs tipus carreretes o moixernons acompanyats d'un ou dur. Un plat molt econòmic que serveix per a resoldre qualsevol àpat. La patata més recomanada per fer aquest plat és la patata vermella per bullir, i si és ecològica i del país, millor.
🥔 Recepta de patates viudes
Dijous: Crema de porros i pastanaga
Tothom coneix la crema de porros per excel·lència, però la d'avui és una variant que incorpora pastanaga, patata i una mica d'api. L'api és molt contundent de gust i li aportarà força sabor i aroma a la crema. Així que si l'api no et fa el pes, no n'hi posis. Li pots afegir una mica de crema de llet també, però les llets i les nates oculten el sabor de les verdures i no se'n pot abusar. Tampoc cal afegir més greixos dels necessaris.
🥕 Recepta de crema de porros i pastanaga
Divendres: Lluç a la llauna
Qui ha dit que només es pot fer a la llauna el bacallà? Si bé és cert que el bacallà és un peix molt tradicional i arrelat al receptari català, potser estem tan acostumats i predisposats a pensar que aquest plat s'ha de fer sempre amb un mateix tipus de peix que ens fa dubtar del meravellós i subtil sabor que té el lluç fresc.
🐟 Recepta de lluç a la llauna
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!