Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Guisat de conill amb pèsols i barreja de bolets

Un guisat dels que fan caliu a casa, d'aquells de cullera, però també forquilla i ganivet, i de sucar pa. Ho té tot! Un plat sa i saborós amb el qual pots omplir la carmanyola i el congelador. La carn de conill, ben guisada, queda tendra i melosa. I els bolets, malgrat ja no ser a la tardor, són una combinació perfecta tant de textura com de sabor. El guisat de conill amb pèsols i bolets és la millor manera d'afrontar el dilluns.

🐇 Recepta de guisat de conill amb pèsols i barreja de bolets
 

Dimarts: Wok de fideus soba amb pollastre i shiitake

Cuinar amb wok pot arribar a convertir-se en una autèntica obsessió. Aquesta forma de cuinar amb poc oli, foc molt fort i coccions ràpides proporciona al cuiner una sensació de productivitat i eficiència que es torna addictiva. Cuinar amb wok és divertit i enganxa. Si et vols divertir una estona i a més aprofitar per endur-te un plat deliciós a la carmanyola de dimarts, has de fer aquesta recepta. L'únic inconvenient del wok és que és millor fer-lo servir amb cuina de gas. Per tant, si tens vitroceràmica o inducció, el resultat no serà el mateix, malgrat que es pot fer igualment.

🥢 Recepta de wok de fideus soba amb pollastre i shiitake
 

Dimecres: Mongetes amb llomillo

Mongetes amb llomillo, que no llomillo amb mongetes. Aquesta petita diferència en l'ordre dels elements és relativament important: no és el mateix servir el llom amb un acompanyament de mongetes que servir les mongetes amb uns talls de llom. En què es tradueix això? Doncs que en comptes de fer el llom i col·locar les mongetes a un costat, com a guarnició, el que farem serà coure el llom, després les mongetes i finalment barrejar-ho i servir-ho tot plegat.

🥩 Recepta de mongetes amb llomillo
 

Dijous: Crema de pebrots

Els pebrots es fan servir en multitud de receptes tradicionals a Catalunya. Des de les delicioses tires de pebrot d'una escalivada fins als talls finets que podem trobar en un sofregit, el pebrot és un imprescindible de la nostra cuina. Però a banda de cuinar-lo com fem habitualment, una molt bona manera d'aprofitar-lo al màxim és fent una bona crema. Un puré exquisit amb un color i un sabor fantàstics.

🫑 Recepta de crema de pebrots
 

Divendres: Macedònia d'hivern

L'estiu és molt bona temporada de fruita. Però l'hivern també. Cal recordar que a l'hivern podrem trobar kiwi, llimona, mandarina, magrana, pera, poma, raïm, taronja i a final de temporada també les maduixes. S'hi poden afegir fruits del bosc i fins i tot hi ha qui hi posa fruita confitada (cireres, préssec, pinya) i barreja el suc natural amb l'almívar.

🥝 Recepta de macedònia d'hivern
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!