Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Rosti de patata
Comencem dilluns amb un plat de patates deliciós. Tallem la patata a l'estil de les patates fregides ben primetes. Filetegem la ceba. Ho barregem tot amb el midó de blat de moro, sal i pebre. En una paella posem un bon raig d’oli d’oliva i rostim la patata amb la ceba, lentament, fins que queda cuita i ben enrossida. Podem estar-nos-hi uns deu minuts per cada rosti. En aquest cas ho hem acabat amb salsa romesco, allioli de porradell i salsa de formatge. Bon profit!
🥔 Recepta de rosti de patata
Dimarts: Bacallà a la llauna
4 talls del morro de bacallà dessalat, 500 g de mongetes del ganxet cuites, 1 cabeça d’alls, 100 g de pa ratllat, 2 cullerades de pebre vermell dolç, un grapat de fulles de julivert fresc, oli d’oliva i un raig de vinagre de Xerès. És tot el que necessites per cuinar aquest plat de bacallà a la llauna que t'alegrarà el dimarts. Salut!
🐟 Recepta de bacallà a la llauna
Dimecres: Costelles amb pesto de menta
Costelletes i cebetes per a dimecres. Les cebetes o cebes franceses o glacejades són molt bones, però molt pesades de pelar. Per fer-ho més fàcil, les escaldarem en aigua bullent durant un minut. Les deixem refredar i les pelem amb les mans, la pell sortirà fàcilment. Pelem i tallem les pastanagues a tires no gaire primes. En una paella amb la meitat de la mantega, posem les cebes i les pastanagues. Afegim el sucre, sal i pebre. Coem a temperatura baixa durant uns minuts. Afegim el vi negre i l’aigua i deixem coure lentament fins que el vi i l’aigua s’hagin pràcticament evaporat. Finalment, hi posem la resta de la mantega i sacsegem perquè es vagin acabant de lacar. Coem les costelles de la manera habitual. Servim les cebes i pastanagues i posem les costelles per sobre.
🍗 Recepta de costelles amb pesto de menta
Dijous: Amanida de taronja i remolatxa
Per a dijous una recepta més saludable i vistosa. Una amanida de taronja i remolatxa. Necessitarem 2 taronges, 250 g de remolatxa cuita, 100 g de col llombarda, 50 g de festucs, 30 g de pipes de carabassa, una ceba tendra i unes fulles d’anet. Per a la vinagreta hem de tenir el suc d’esprémer el cos de la taronja, 50 g de mostassa tipus Dijon, oli i sal. Bon profit!
🍊 Recepta d'amanida de taronja i remolatxa
Divendres: Pollastre a la taronja
I no abandonem la taronja, i és que per acabar la setmana fem un pollastre a la taronja sensacional amb cullerades de salsa de soja, de mel i de midó de blat de moro, així com una mica de sèsam i vermell picant. Una manera molt dolça d'acabar la setmana!
🍊 Recepta de pollastre a la taronja
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!