Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.
El menú setmanal de carmanyola
Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:
Dilluns: Albergínia amb cigrons i formatge de cabra
Quin plat tan alegre i vistós per començar la setmana! Una albergínia, cigrons, formatge de cabra, mel, mostassa, fruits secs, hummus, julivert i moltíssims ingredients més per fer una mica més agradable el dilluns a través d'un plat espectacular. No et portarà gaire temps a cuinar-lo!
🍆 Recepta d'albergínia amb cigrons i formatge de cabra
Dimarts: Filet amb salsa de cireres
El protagonista de dimarts és un filet de vedella banyat amb salsa de cireres que té un gust deliciós en tot el seu conjunt. Per sucar-hi pa! L'elaboració és ben senzilla i et portarà pocs minuts. Espinyolem les cireres. En una cassola o paella posem la mantega amb la ceba picada. Fem coure lentament fins que la ceba enrosseix. Desglacem amb el rom. Premem la cabeça d’alls i li ho posem. Quan evapori el rom hi posem les cireres. Donem un parell de voltes i hi posem el cava. Fem coure lentament uns cinc minuts. Ara hi posem la mel, la soja i ho cobrim amb aigua. Hi posem l’orenga. Remenem i coem lentament fins que hagi perdut gairebé tota l’aigua. Ho traspassem al vas de la batedora i triturem fins que quedi ben fi. Si ens ha quedat massa espès, hi posem una mica d’aigua. Rectifiquem de sal i pebre. A la paella amb un raig d’oli, coem a foc fort el filet. No ha de quedar gaire cuit. Servim el filet amb la salsa de cireres ben calenta. Acabem amb tija de ceba tendra tallada en diagonal.
🥩 Recepta de filet amb salsa de cireres
Dimecres: Llobarro amb crema de pastanaga
Deixem la carn per donar pas al peix. Uns filets de llobarro, pastanagues, mantega, sal i pebre, tomàquets de jardí, pebrot vermell i herbes de Provença. Per a la picada, un grapat de tàperes, uns quants cogombrets, una pastanaga, un carabassó i mitja ceba tendra. Tot llest per xalar d'aquest exquisit plat!
🐟 Recepta de llobarro amb crema de pastanaga
Dijous: Tulipa amb pera i gorgonzola
Untem 4 motlles de flam. Dos per la part externa i dos per la part interna. Tallem la pasta fil·lo fent servir el motlle de flam per prendre la mida. Untem les làmines de pasta fil·lo amb mantega fosa i superposem fins a quatre rodones de fil·lo sobre la part posterior untada del motlle de flam. Premem perquè ens quedi forma de tulipa. Tapem amb el motlle de flam untat amb mantega per l’interior. Enfornem 10 minuts a 180 °C. Tallem les peres a daus i les saltem, a foc fort, a la paella amb un raig d’oli fins que sigui daurat per fora. Afegim farigola fresca i, al darrer moment, la gorgonzola. Quan el gorgonzola sigui lleugerament fos, omplim les tulipes, afegim la barreja de fruita fresca i acabem amb uns fils de mel.
🍐 Recepta de tulipa amb pera i gorgonzola
Divendres: Panet nevat
Separem el rovell de la clara. Reservem el rovell i muntem la clara a punt de neu. Afegim una mica de sal que ens ajudarà a muntar la clara. Tallem la part superior del panet i buidem la molla. Dins el panet posem sobrassada i formatge brie. Ara hi posem el rovell d’ou i acabem amb la clara muntada. Enfornem a 180 °C durant 10 minuts. Mengem immediatament.
🍴 Recepta de panet nevat
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!