Fer-se la carmanyola és, molt probablement, una de les coses que més mandra genera, però que més necessària és. Si aconsegueixes superar la ganduleria i aixecar-te del sofà, pots aprofitar el diumenge per cuinar totes les carmanyoles de la setmana. D'aquesta manera, consumiràs un producte de qualitat i no hauràs de gastar-te diners cada dia. Després, a finals de mes, el teu estómac i la teva butxaca t'ho agrairan. Per aquest motiu, des de La Gourmeteria et portem cada diumenge 5 idees per fer-te el tàper de dilluns a divendres.

El menú setmanal de carmanyola

Aquí tens els menús setmanals de tàper de dilluns a divendres:

Dilluns: Macarrons cremosos amb carabassó i espinacs

Iniciem la setmana amb un plat de pasta deliciós i molt sorprenent. Uns exquisits macarrons cremosos amb carabassó i espinacs que no implica gaire temps d'elaboració. Bullim els macarrons. A la paella posem la mantega i quan sigui fosa hi posem la ceba picada, coem a foc lent. Ara hi posem el carabassó a daus i saltem un parell de minuts.  Serà el moment de posar la nata, el formatge, deixar reduir lleugerament i hi posem els espinacs. Quan els espinacs cedeixin, hi posem sal i pebre, una mica d’aigua de la cocció i els macarrons. Sacsegem. Al plat ho acabem amb formatge Maó ratllat i farigola fresca.

🍝 Recepta de macarrons cremosos amb carabassó i espinacs
 

Dimarts: Llom a la cassola amb poma i cervesa

Llom, poma i cervesa. A priori és impactant, segurament. Però un cop veus tots aquests ingredients combinats i presentats en un sol plat, la bava cau de qualsevol paladar. Daurem el llom salpebrat a una cassola. Afegim la ceba filetejada, els alls, la poma tallada, llard de porc i un bitxo. Deixem cuinar una mica. Ara hi posem la cervesa, el llorer i les herbes de Provença. Tapem i fem coure lentament durant 30 minuts. Retirem el llom i continuem coent la poma i la ceba durant 30 minuts més, tapat. Retirem la fulla de llorer i el bitxo. Triturem fins a aconseguir una salsa ben fina. Filetegem el llom i el servim amb la salsa ben calenta i porradell picat.

🥩 Recepta de llom a la cassola amb poma i cervesa
 

Dimecres: Bomba de tomàquet Enriqueta

De conte màgic! La bomba de tomàquet Enriqueta amb la salsa pesto regalimant pel plat és pura fantasia. Necessites un tomàquet gros, madur però ferm, una burrata per persona, 25 g de pinyons, 20 g de pipes de carabassa, 25 g de festucs, 40 g d’olives negres sense pinyol i unes fulles d’enciam. Per al pesto: un manat petit d’alfàbrega, un manat petit de julivert, un grapat de festucs, 150 ml d’oli i sal. Bon profit!

🍅 Recepta de bomba de tomàquet Enriqueta
 

Dijous: Macarrons gratinats amb xoriç

Els dijous són els nous dilluns, i és que repetim la fórmula d'èxit dels macarrons. Aquesta vegada, però, amb una combinació més coneguda i que enamora petits i grans: uns macarrons gratinats amb xoriç. Bullim els macarrons en abundant aigua amb sal. Tallem el xoriç a daus, sense pell, i el fem suar en una paella amb molt poc oli. Hi posem una quantitat important de sofregit de ceba i tomàquet. Coem un parell de minuts i ara hi posem els xampinyons laminats. Fem coure un parell de minuts més. Posem orenga i passem a una safata que pugui anar al forn. Cobrim amb mozzarella, parmesà i gratinem uns minuts al forn a 200 °C.

🍝 Recepta de macarrons gratinats amb xoriç
 

Divendres: Galette d'albercocs

Una de les coses que més agraden de fer galetes és l'aspecte rústic que tenen una vegada les traiem del forn, les fruites han deixat anar tot el suc, i això, combinat amb el cruixent de la massa, les fa addictives. Hi ha la galetta de figues, de poma i, també, la d'albercocs. És la que et recomanem tastar per a divendres i acabar la setmana de la manera més dolça possible.

🍪 Recepta de galette d'albercocs
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!